"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, August 13, 2013

Pregnancy : 36 week check up yg aku rasa owhh touchingnyeee...


Assalamualaikum...

Meriahnya raya uols...saya? Biasa jer my raya...sarat2 ni mood raya mmg so so jer..mcm aq ckp ar..lebih excited nk jumpa baby... =.=

Smlm check up 36/6 week of pregnancy...before g check up aq usap2 baby minta dia tunjukkan mukanya...tiap2 kali scan mmg dia x tunjuk..asyik terlindung dgn tngan or tali pusat jer! Alhamdulillah bila buat details scan...dpt juga tgk wajahnya but aq x confirm bila keluar nanti mcm raut wajah sapa...yg nmpak ketara mmg sedikit chubby! Yg plg aq rs touching sgt! Ya Allah..baby bukakan matanya... :)

Berat me? X yah gtau laa! Blushing haa...:p

Bump aku mmg maju kedepan..nk jln now mmg semput giler..tht why raya x kemana pong..asyik baring jer! Asal duduk jer sakit blkg..asl sakit blkg jer cfm time duduk...Doc ckp this stage mmg awak akan rs x selesa! Baby pon dh turun ke bwh but not so soon bersalin..myb another 2/3 week lg!

Perasaan aq? Mmg teruja giler! Imagine jarak bb dgn Nureen 6 thn lak tu! Tmbah lk smlm dpt tgk muka dier although sebelah side lg tu terlindung dgn tali pusat..tapi kechubby annyer terserlah! Rs nk geget2 jer! Doc pon ckp eh chubby! N baby face' look round! 

Uols nak tahu gender ker? Tunggu aku lahirkan dia nnt laa...kasi surprise sket! Ngeh3...

Jantung baby, bones dier Alhamdulillah dlm perkembangan yg baik..sepatuynya rini aq scan kt Klinik kerajaan lak tp aq mls nk pegi..ritu aq da tnya kt doc pakar kt KMC ni..x per ka scan byk kali ni doc? Dia gtau its won't harm ur baby k! Don't worry! Ya lah kan..ritu kan byk dgr ckp2 org klau scan kerap ni nnt akan miscarriage..

Ok ler uols..take care k! Klau ada salah silap..aq nk mohon maaf byk2..aq kan suka tulis ayat2 yg merapu meraban kt blog ni! No heart feeling k...minta maaf awal2 ni mn tau pasni x dan nk update blog kaa? This weekend nk gagahkn diri shopping final utk baby!

He..myself...and baby! Nureen? Tukang snap!  =.=

~ menghitung hari to meet little angel..next week aq last kerja! Yahoooo!



12 comments:

PinKy MoMMa said...

tak sabarrrr nyer nak tunggu adik nureen kuar huhu..makin berdebar kan ummi..dalam masa yg sama teruja..

ai doc target next week gulppp! moga Allah permudahkan kelahiran kita..aminnn

jg diri..peluk siap2..in case nnt terkena emergency czer uhuhu...

Gieyana said...

Pinky Momma

Tak sabarnya nak tunggu twin keluar jugaa...sama laa..makin berdebar! risau gak psl normal delivered nie camna ler nnt...gulp! .x per..kita sama2 tawakkal k..

Take care u too babeh..InsyaAllah before naik kerja after delivery nnt me plan nk turun KL..leh visit twin insyaAllah..

Aty_Fared said...

alahai...kejap jer rase..dah beranak dah ko G...semoga dipermudahkan...aku yang baru setahun lebih ni pon dah rindu giler nak mengandung balik..ni kan ko pulak dah 6 tahun yer..mesti ar teruje giler kan... :)

Alyyani Anuar said...

mmg nampak tembam adik nureen tu. tak lama dah. semoga selamat semuanya dan dipermudahkan. amin..

mama lieyna said...

Alolo...comel ler..mmg nmpk chubby :-)
Faham sgt perasaan tak sabar tu, awak lg la..selang 6 tahun kan.. :-)

Tc n selamat hari raya
Maaf zahir batin..

wantie said...

sat ja noh . adei... pas ni ni lepak puas puas kat umah.

*∽ IZAN ∽* said...

wah dah makin dekat due to Gie.. mujur sempat beraya. sure makin tak sabar dah ni

Samala kita, selamat hari raya maaf zahir batin yek. moga di permudahkannnn

Razila said...

Semoga selamat semua nyer kak..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ;)

Zura@Iwan said...

perut je maju ke depan..body maintain je kan...best gitu..hehe

gender bb dh nmpk ke? bb dh tunjuk ye? hehe..

betui2..kalau time gini mmg raya pun tk de mood..sarat plak, tk larat nk berjalan la kan..sakit sana sini..huhu..

neway...aku doakan yg baik2 aje utk hg + bb k....update me ye kawan..hehe

Chekgu Azrine said...

semoga dipermudahkan ye sis

zety said...

alorrr.tunjuk muke finally!!1

ALoNa CintamaniszLite said...

selamat menunggu hari...hehe