"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, September 2, 2013

Baby | Finally nama saya Najlaa Nasuha

Assalamualaikum...

Pening beb nk decide nama yg terbaik utk anak...
Ko ingat senang ka nk pilih!..nak kena juga amik tahu makna yg ko nk pilih tu..

Setiap parent for sure nk namaksn anak dgn nama2 yg baik..bukannya mengikut trend terkini yg kebanyakkan nama di englishkan...

Aku klau boleh tu x nk la nm anak2 aq di englishkan...
Taknak nm depan bb sama mcm kakak dier..ada 'Nureen' kat dpn...
Nama 'Nureen' ni ler dulu ada kontroversi sket dgn sedara aq..
So biar anak aq sorang jer la bermula dgn 'Nureen'..:p

Masa aq preggy ritu x gatai2 pon search cr nama bb..cuma ritu aq suka nm Aisya..ms Nureen dulu pon aq suka dgn nm ni..tp in the end x guna pon..Nureen nk sgt nm adiknya Nureen Zahra Aisya ms aq preggy tu..tp aq x suka nm yg panjang sgt yob! So digugurkan dr pilihan hati...

Nak nmkan anak mesti ler persetujuan bersama dgn suami. Tapi suami ok jer..
Dia suggest nk nm kan bb Ameera Natasha mulanya..tp aq confius dgn makna Natasha tu..tgk kt Google makna kurang best..berasal dr Italy n no meaning dlm Arab..ni aq google laa..ate last minutes mencari nm bb! Haizz!

At last aq dan suami n Nureen sehati sejiwa namakan puteri aq ni Najlaa Nasuha.. Yang jelita, yang cantik mata, yang luhur, yg ikhlas dan bersih...
Umi doakan anak umi kelak menjadi anak yg solehah dan baik...

Semua pictures Najlaa aq snap guna ai pong jaa..Dslr mmg terlupass nk angkut ms nk balik ritu..tggu hubby bw bliknnt n aq plan nk abadikn gmbr dier juga mcm gmbr her sister...

Last but not least..Love u baby!

~ nama menggambarkan peribadi. Betui ker erk?


23 comments:

syawalsimpsons said...

betoi nama menggambarkan peribadi..seriud dak tecik ni mmg cantiik..nampak ikhlas muka dier..yg penting suke tgk pose yang sama je...walaupun dr ai pong kan...serius nica capture..suke la jemah tgk...terasa nak BB lagi je...kikikikiki..ops....tak leh...

Sidratul Muntaha said...

hahih..rindunya bau baby..
congrats again kak..

PinKy MoMMa said...

insyaAllah ummi..moga nama yg kita beri pada buah hati kita..umpama doa kita buat dia..

Allah..besarnya pemberian dan amanah ini buat kita..moga kita mampu jadi ibu dan ayah yg terbaik buat mereka..aaminnn

Fiza Rahman said...

AS salam Najlaa Nasuha. Sedapnya nama ☺☺

D' Hasnie Aini said...

haruslahkan kena ada kenangan abadi kan...

Congrat Akak...

Assalamualaikum Baby Najla...nnt insya allah kita jumpa ya.. ^_^

attyfir said...

nama yg baik harus utk anak2..dan yg penting jgn panjang sgt.sbb bila bagi nama pjg berjela..udahnya yg dipanggil pendek je.

apa pun nama Najlaa Nasuha..sedap sgt .semoga menjadi anak yg solehah,amen

attyfir said...

nama yg baik harus utk anak2..dan yg penting jgn panjang sgt.sbb bila bagi nama pjg berjela..udahnya yg dipanggil pendek je.

apa pun nama Najlaa Nasuha..sedap sgt .semoga menjadi anak yg solehah,amen

attyfir said...

nama yg baik harus utk anak2..dan yg penting jgn panjang sgt.sbb bila bagi nama pjg berjela..udahnya yg dipanggil pendek je.

apa pun nama Najlaa Nasuha..sedap sgt .semoga menjadi anak yg solehah,amen

Nana said...

Aku pernah baca maksud natasha tu xelok

Zie Fauzi said...

sedap nama dia...ni nak panggil najla ke nasuha....

hazlina azmi said...

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Sweetmama said...

tahniah..
alahai comeinye najlaa nasuha..
sedap nama baby tu, betul tu yg penting nama anak ni biarlah ada maksud bkn hanya sedap n glamer je kan..

Z@i Z@mR33 said...

sedap nama baby...

Sy pon tgh pening cari nama baby...Almaklum la...1st time...nk2 plak xtau jantina..lg la pening...nenek dia dh pesan jgn boh nama mcm artis...nti susah nk sebut & ingat..hihihihi

Nad MamaZN said...

Sedapnya nama!
Moga najlaa nasuha menjadi anak solehah dan menjadi kebanggaan ummi abah n kakak nureen :)

Pasni naylaa la kot ek kak? Ahahaha! Gurau jek ;)

el said...

aunty npk headband sudah...hehe tu gambar nak g mandi ke baru abis mandi :)

xkisah nama anak tu english ke arab ke..asal setiap nama itu ada makna yang baik..tu yg aku dgrlah dlm ceramah agama..tp lebih baiklah nama itu datangnya dr nama-nama islam/arab

so ape yg terbaru pasal najlaa ni
apa yg dia buat hari ini dan semalam :)

Zura@Iwan said...

alhamdulillah..
nama yg sedap dn mksud yg baik..

nnti kita jumpa ag ye Najlaa Nasuha..

*∽ IZAN ∽* said...

sedappnyer nama baby secomelll tuannya. Semoga terus membesar jadi anak yg soleh dan menggembirakan ibu bapa yaa sayanggg

wantie said...

sedap nama tu.

betui tu. hg tau dak, Mak Lang aku kata nama Amirul tu nama kepala Perang. which mean he must be very fears, tegas dan tak mudah nak dengar cakap org. cuma sesuai utk sesetngah situasi je.

Sib baik aku dah tukar panggilan tu kepada Naiim, Mak Lang aku pun setuju.

Si Matatajam said...

Tahniah dear...cantik namanya...moga cantik akhlaknya.,

ieda immi said...

tahniah dikk !
ya tuhannn punyee lama akk x maii .. dah selamat lahirkan bb najlaa nasuha .. nice name .. insyaallah niat atas yg baik .. baiklah jadinye ;)

dikk sorry sgt2 ,dan tahniah sekali lagi ..

::NureeN:: said...

knapae ngan "nureen" ada x kena ke ngan maksud dia wei...
maksud dia bagus per kan... huuhuhuu..
x pe la...
comel najlaa nasuha :)

Gieyana said...

Nureen

Makna dia bagus..nureen or nurin tu bermaksud 'cahaya'..aq x nk dua2 guna Nureen psl nnt confius..so biar nm berlainan laa...:)

juelee said...

sedap nama anak gie najlaa nasuha... hehehe br kesempatan nk blogwalking.. kat opis bizi sesado.... runcing jemari najlaa ni tau