"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Saturday, October 5, 2013

45 Days berpantang...,

Alhamdulillah..klau nk di ikutkan hari ni aq dah merdeka dari bpantang...tp aq cont lg satu hari n bsok br merdeka haa..:p

Maksud merdeka tu bknnya pkai main bantai jer makan or buat kerja..still kena jaga makan..x leh angkat benda2 berat. Kann baru bersalin kekdahnya kan..

Selama berpantang ni..x der istilah relax kot utk diri sendiri kecuali waktu ptg jer yg dpt aq cover tido 1 or 1 stgh jam. So far, sampai rini Najlaa tak byk peel lg time mlm.. Terjaga pon utk minum susu jer. Tu pon 4 or 5 kali psl dia minum sket jer.

But now, makin hari dah dpt akal baru. Klau jaga lama sket susah nk tido.. So blik weekend baru ni, akak aku masukkan baby najlaa dlm buai..haizz!

Sepanjang bpantang ni aq rs aq bknnya 100% kat umah. Bab g check up dkt klinik tu normal ar kan..aq siap drive blik ke Jitra ag psl x brani dok kt penang 3 branak bila hb x der.. Rasa jakun lak bila lama x drive but ianya kenangan bpntang yg plg awesome..

Besok ar ni keluar n celebrate! Pheww bestnyer n tak bestnyer bila dh nk start keja..haizz!


Baby Najlaa yg tercayang.. >_<


12 comments:

ibuayu said...

Semakin comel

mama tisya said...

kejap je ms berlalu kn...dh 45 hari

el said...

pp pau dia tu xtahan lerrr
makin bambam haaa..geram nengok ciom kang haha

PinKy MoMMa said...

ummiiiiii tringin nak makan resepi rahsia hahaha..tp no sejuk2 lah..hubby dah warning ni..grrrr

craving for cake..aduhh.klu uols dekat mesti best ajak dating kan..cepatlah datang KLLLL

wantie said...

Alhamdulillah .. dah selamat hang pantang yer.

ye la mulut still kena pantang dan bak kata mak aku pantang 100 hari tu..

Nad MamaZN said...

Comeyyyy...!
Kejap plak rase ye
Masa 2-3 ari pertama asek rungut jek lama beno nak abes pantang
Hehehe
Saya la tu :p

mrs Fiza said...

comeilah baby najlaa.. muka abah dia ni..hehe

mama lieyna said...

Hoyeee merdeka... yup betul merdeka tu bukanlah sepenuh nya pun, still kena jaga ituini..

Makin cjmels dak najla ni...cheeojm ceket...muaaahz..

Zura@Iwan said...

ak dl 45hari gak..
hari ke 45 mmg keluar la sbb knduri kawin adik ipar..tp mmg tk buat keja berat2 la..

tp mcm mkn ke buat keja ke..100 ari ak..tmasuk la "tutt" kut..kahhH! seriau weh..

tu la..tkejut gk ak hg blk gi jitra, tp dah sihat tk per bleh drive dah.awat hg tk ajak ak teman hg kt umah..haha..

ALoNa CintamaniszLite said...

tak berkesempatan nak gi melawat najlaa masa dlm hari berpantang.
Geram nak kiss pipi dia...

odah said...

salam

comeinya...kalu jumpa kat Qb ni harus akak peluk2 cium2...

elly nadyra said...

seronok la tu dah abis pantang....mmg la wei, pantang zaman skang, macam tak serupa pantang kadang2 tu