"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, October 23, 2013

Baby..2 month check up yer!

Waaaa...baby yg aku kandung 9 bln dulu now dh 2 month..dah pandai senyum2 bila kite agah..dh pandai keluarkan suara smbil muncung2 kan mulut seperti nk bckp..best lak gomoi3..:p

Semalam bawa g injection + check up. Injection yg leh akibatkan demam but Alhamdulillah bb x demam pon...

Until now, baby fully breastfeed. Tq to my sifoo yg kasi tips n so on psl bf ni. Mak kan cetek ilmu..:p

Perkembangan Najlaa alhamdulillah memuaskan. Cuma aq highlighted kt doc psl mcm bunyi kahak bila dia tido but do far doc ckp paru2 bb ok. X der kahak..myb just a normal sound.
Next month injection lagi n 4 bln baru aq nk start amik Pneumococcal vaccine dkt Kmc psl dkt KK mmg x da vaccine ni..

Berat saya now dh 4.9kg..alhamdulillah berkat susu ibu..:)

Selalunya aq g check mmg jrg nk snap3..tp dh x da org aq gigihkn diri paksa hubby snap..ngeh3..ni Najlaa nk tido nih & before injection...
See..hubby tgh sibuk cemolot n cuddlekan bb psl dh start nk bperang dh haa gara2 nk tido..:)

Kuih pau kamoo mmg selambak lah Najlaa..nasib baik ummi x dak kuih pau..:p

Alhamdulillah bila dpt bf baby..aim for 6 mnth..then 1 year..then 1 1/2 year..pastu baru 2 thn..moga dpermudahkn n berdisiplin dgn pemakanan n jadual pam..ngeh3..






13 comments:

Nad MamaZN said...

In shaa Allah, niat yg baik akan Allah perkenankan.. Moga trus kuat! Yeay!

syawalsimpsons said...

semangat la najlaa tu yee..mmmm..kat mkc tu Pneumococcal vaccine tu berapa ye...egta nak jugak amik untuk si syawal N izz tu...kalo kat putrajaya ni ada tgk rm250 sedos...tapi tak tau kena amik berapa dos

Z@i Z@mR33 said...

eh...dh 2 bln ek?sat ja kan...

el said...

go ummi najlaa goo
caiyok2 bf najla k
smoga dipermudahkan

JunAina said...

Alahaiiii...memang le best gomoi baby wangiiii je...

Gieyana said...

Syawalsimpsons

X survey lg beb..da survey dkt INS specialist kt Alor Star tu less than 200. Kena amik 4 dos..;)

wantie said...

hahaha... nak tido berperang bagai la pulak si Najla ni.

hmm... dak Aleesya ni pun masih lagi berperang kalau nak tido.

Mizz ErMa said...

najlaa da kena inject ye..baby sy pulak petang nanti baru nak bawak pegi inject..hihi

Chekgu Azrine said...

Good luck on ur bf journey
Semoga dipermudahkan ye..

elly nadyra said...

bagus2 teruskan bf ye gie, sabaq sket ye kalau pam tu hehehehhehe
sedapnya gomoi2 baby, miss all those moment tau

::NureeN:: said...

aku belum jumpe najlaa lagi ni..
bila agaknyerr...
weekend ja aku mcm2 agenda nak wat huhuuuu

Zura@Iwan said...

membesar bagai juara..alhamdulillah..

syok noh..gomol bb baya najlaa kan..
nnti dh bsr mcm Irfan tu, ha tk leh nk gomol dh..kena cakaran harimau..kahhh!

kt kk mmg tk de vaksin pneu tu, ak dh tlps nk kasi kt irfan..sbb cetek ilmu katakan..yg taw kt LWE ada la..

ALoNa CintamaniszLite said...

setakat ni...tgk najlaa dlm gambar mmg ada rupa munir..