"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, October 8, 2013

Gurney Paragon Mall & Gurney Plaza | Outing sesama yg best..


Bila ada baby kecik nie..kat shopping Complex la tpt yg selesa utk beriadah. Sejukk pasal ada aircond..baby selesa dan x melekit serta mak bapak pon terlebih sukaaa...nasib baik ler Nureen bknnya demand nak membeli. Dia cuma nak tgk cuci2 mata jer! Part ni yg letih menunggu tu. Kdg2 ummi sogok nk beli brg psl x larat nk tunggu pon x dilayannya. But now dia dh 6 thn dan ummi gtau dh x leh beli mainan dh psl nureen dh besar. Klau buku ok la..and she understand.

Back to the story. Sakan ko sampai 2 shopping complex ko khatam yer! Mcm lepaskan gian kekdahnya lepas hbis pertapaan.

Gurney Paragon tu aq nk terjah H&M jer psl aku nak shopping baju Najlaa. Haizz! Dh start dh ko G membeli! Ada anak pompuan ni, cfm ler membeli psl bj gegurl semuanya cute2 kan. Setuju uols??

Price dkt H&M ni x mahal sgt. Still reasonable. Klau ko beli byk cfm ler jd mahal kekdahnya..tanya Nureen, nureen nak bj tak? Nasib baik dia x nak n selamat duit ummi. Anak dara dh besar mmg demand klau bab pilih baju ni. Semua dia nak pilih sendiri. Cuma, dia nak sepit rambut hello kitty tu jer..yg lelainnya, gigih menerai bj. Lepas selai, selai haa dia dok try! Haizz!

Kiri kanan ko kilik yer G.. Bersabar la bb..ujung bln ummi dpt bonus ummi beli 'keta' yer..'keta' kakak dedulu alignment dh out dh haa..:p

Perghh..ni klau beribu $ pon leh hbis nih!
Pestime aq tgk machine canggih utk search outlet kat mall ni. Selalunya papan tanda yg manual tletak dkt setiap level.

Ms we all pegi sini ada wedding fair. Hubby ckp klau nk tgk pon x per..kot2 ler G ks greenlight utk tmbah!' Erkkk.,,
Ni dkt ruang legar kt luar mall. Aq respect satu jer dkt mall ni..surau dier! Location dier mmg membuatkn aku rs bangga sgt wlaupon suraunya x luas mana. Seriusly, dkt mana2 mall aq dan suami pergi.. Nak cr surau bkn kemain susahnya..n majoriti, surau terletak dkt parking lot. Terlindung...tp dkt Gurney Paragon ni..surau dier letak dkt luar ni..

3 insan kesayanganku..ko tgk Nureen..dier bknnya bekerjasama klau nk suruh joint bergambar. Dia dgn dunianya jer!

Haa..hat ni br dier sporting. Tu pon ummi snap candid jer nih! Suka benor dier dgn moo moo ni. Siap pegang tetek lembu lg..kahhhh..:p

Aq ni igt nk khatam beli pump dkt sini jer walaupon aq tahu klau dkt mall standard mcm ni mmg mahal. Kalau dkt service centre Medela tu maybe murah tp dh kesuntukkan ms nk cr dh. Minggu ni hubby kerja n sabtu dh nk gerak blik kg dh. Klau beli minggu lps raya haji tu dh x sempat nk simpan stok. Makanya, gigih terjah Mothercare dkt Gurney secara berjemaah dgn adik ipar n wifenyer lak.
Last2 aq rembat dkt Mothercare jer. 50/50 actually nak amik Avent or Medela ni. Tgk harga lebih kurang jer. But ms Nureen dulu aq dh biasa gunakan Avent, so try Medela ni lak. Ipar lak nk beli botol susu Avent..settle shopping kt sini, siap dpt jd member lg..(ok ler, nnt aq beli keta Najlaa dkt sini lah psl dpt disc fr member..ekeke)

Settle beli brg we all menchekik lak kt McD..aq x brp berani nk mkn berger lg but tawakkal jer laa..risau tkut perut wat hal lak nnt..:p
Anak dara interframe lg..kali ni sporting lak bgambar psl nk tunjuk eskrem kegemaran la tu! Mencikk ummi psl ummi x dpt nk mkn..haiizz! Pict dgn ipar duai non adoo psl snap dkt kamera dorang..:)

# uols yg dok KL, kongsi jap Mothercare kt mall mn yg outletnyer besar sket eh? Kat Penang ni kecik jer..











15 comments:

syawalsimpsons said...

alamanda pon outlet kecik je...

PinKy MoMMa said...

nureeennnnnn..aunty miss u syg! ai rasa klu kita jiran msti hubby pening..bini kaki jalan kahkahkah..

ummi bila nk mai kl..ehhh soklan cepu mas..murah2 jer nk beli kete utk najlaa hahaha..ayat hasut ni ;p

wantie said...

dah besar Nureen. Dah tak berapa nak berkepit sangat ngan ummi tu. mcm Naiim la.. dia dengan dunianua je..

hmm... memerah la hang pas ni. kalau cukup time tak gi pump, sakit woo..
harap office hang ok mcm office aku la.. at anytime boleh gi pump. ngeee

Gieyana said...

Wantie

A'aa..but aq still anggap nureen bb aq..hihi

Aq dh start simpan stok dh..kt opis aq x der mslah nk pump at anytime..janji kerja settle..lgpon bos ok psl we all x pernah bkira klau stayback eventhough x dpt claim ot n bos pon x bkira klau nk time off. :)

lieyalatif said...

amboi dah jalan sakan si kecit tu yeak heheeheh....tu laa kene cari cepat2 keter la g, jenuh gak jalan berkendong kan...at least kalo dlm kete sorong die selesa sikit....

Mas reena said...

Cantiknya tuan punya blog! Salam perkenalan! Jemputlah ke blog saya =)

Kek Tiramisu yang paling sedap pernah saya rasa

Gieyana said...

Sue

Sama mcm kat penang la kot noh..rsnya mcm kt one utama besar..:)

Gieyana said...

Mama nad

Byk pics dia dkt gabak nu haa..tp x dpt nk trf psl monitor pc rosak lakk..sadissnya! Ummi dh gian giler nk up gmbr citer2 yg terbengkalai haa..:(

Oh..insyaallah kalau ummi jd turun ummi roger2 k..kena tgk budget gk haa psl ongkos dh nk kena spend fr kakak utk std 1 next year..:)

Gieyana said...

Lieyalatif

Si kenit kena ikut psl mak paknya yg x sbr nk jenjalan..ekeke

Tu la psl kan..mmg bb rs x brp selesa psl bb suka mengeliat time tido..ni mmg kena/wajib beli dh this month end nih..:)

Gieyana said...

Mas Reena

Tq yunk sudi singgah..
Sy pinjam jer dari yg Kuasa..Alhamdulillah..:)

ALoNa CintamaniszLite said...

akak dodulu pun lepas pantang tak sabar2 nak keluar jenjalan. mcm gie ok laa jgk ada ulang alik kedah penang. Mcm akak...44 hari tu dok umahhh aje la.

TAdi taip gieyana.com tapi tak keluar. rupa2nya blogspot semula ye..

el said...

tudia meroyan smpi dua shopin mall khatam..cayalahhhh haha
pasni rambang matalah asik nak beli baju bb kan..pas2 nak beli baju yg sm dgn kakak woooooo hahaha

Nad MamaZN said...

Mothercare besaq kat shopping mall kt bangsar tu rasenya
Bestnya shopping2 kat mothercare
Lama tak terjah..
:)

Zura@Iwan said...

ha nnti beli keta utk Najlaa noh..
sian lenguh nk pegang tu..
dh la ummi kaki shopping..haha..

tk smpi lg la paragon nie..
lgpon ak kureng nk ke arah gurney tu ha..inshaAllah one day kalau mood ada nak p terjah..hehe

::NureeN:: said...

paragon ok kan...
cuma nmpk sempit ckit..
aku ri tu pon g jln2 jer cuci mata...