"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, October 31, 2013

Najlaa Nasuha : Un-edited Photoshoot


Assalamualaikum...
Aku mmg malas sgt nk transfer gambar..apatah lagi nak ON pc kat umah tu..jalan yg termudah, just update blog guna apa jer kemudahan yg ada kt tel.
Since aq subscribe balik broadband Maxis atenyer utk Nureen download game pdhal Umminyer nk amik peluang utk tax examption..erkkk! :p
So aku leh la layan tenet or joint contest montest yg dh lama aq x joint tu..

Ok ler..back to story..now bb Najlaa dh 2mnth+..sehari bila aq tinggalkn dier g kerja..dia minum 14oz to 15oz sehari. Camna aq stok susu? Nnt aku kongsi later k in separate entry. Tu pon klau aq tak lupa laa..
Semua gambar adalah original dan x der kesan editing mahupon watermark. Pslnya..aq malas..:p

Aq suka gelagat Najlaa now psl mmg petah dia bersuara klau di agah2..x mcm kakaknya dulu time bb..now klau aq tgk sesiapa yg da bb..br lahir ka or wht so ever ka mmg aq rs teruja giler..semua bb x kira warna kulit or bentuk fizikal mmg tersangatlah comey..klau nk di ikutkan, gambar Najlaa mmg byk giloss dlm Dslr but cam aq ckp laa..aq mls! Fullstop..

Ko tgk ar..baby klau menangis ker apa ker tetap comeyy..klau org tua nangis mmg kemain buruknya muka! Kah kah..

Time ni ummi still berdegil nk amik gmbr..alahaii bj ni for 3-6 mnth but now dh sendat giler! Cepat kn bb membesar..nw sy pon dh 5.1kg..
(Aq lapik dgn shawl aq ja haa psl x bagus lak letak bb atas kapet nih!:p)

~ semua suka tgk gambar baby kan? Regret gak ritu psl dlm pntang tu lupa bw blik Dslr..idak beribu2 gmbar Najlaa haa..

~ eh..lm x tgk nuffnang tgk2 iklan berlegar2 kt blog..Alhamdulillah..


15 comments:

syawalsimpsons said...

cumill najlaa ni..N kena pulok mama dier pandai snap2 muka najlaa yg kiut miut ni

Fiza Rahman said...

Cantik2 gambar ni. Comelnya ☺☺

el said...

last pic tu cantek tp without shawl lag cantek kot...takut bb kena habuk lak kan

PinKy MoMMa said...

comel sgt najlaa..ummi gbr kembar ni ha dah berpuluh2 dalam folder..cucinyer idak hahaha..ku gigih gi klinik pun usung kamera gedang tu ahaks..sbb tak de hp canggih katanyer :P

wantie said...

aku pong tak edit gak gambar gambar . malas.

rasanya nak albumkan gambar gambar yg ada. Makaku dok bising sebab dia takleh nak tengok. tak puas tengok lam kamera or pc.

betui..baby nangis pun tatap chomeyyy

kalau aku nangis ada ke comey mcm najla tu ? hikss

- dieyana - said...

alololo..comel sgt..yup,tgk baby, sejuk je rasa...;-))

Gieyana said...

syawalsimpsons

alaa biasa2 je beb...:-)tq k..:-)

ALoNa CintamaniszLite said...

baby ni...cium bertalu2 pun tak puas tau. Sedap tul bau dia...

Tp kalo baby orang lain...segan ler pulak nak wat mcm tu, kan...hihi.

Achik Lona cium sekali dua aje lah nanti, ye najlaa.. ngee..

Z@i Z@mR33 said...

comel najlaa...

klau baby girl leh pkaikn mcm2 aksesori...bestnya

*∽ IZAN ∽* said...

waaaa memang besttt menggomoll babbyyyyyyyyy... best la Gie pandai amek gambar.. ada skill ..ada seni..
k.izan tak retiii uhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Nad MamaZN said...

Comel! Geram nengoknya' :)

zety said...

sng kan..xyah ssh hire photog..ummi mmg ada bakat!

Zura@Iwan said...

eh sapa tk suka bb?
semua suka...
bb semua comey2 kan...
now nk photoshoot irfan pon lg payah..keja lari merata..huhu..

tk payah edit pon elok gmbr tu ha...
ak pon rajin taruk watermark je..nk edit mls..huhu..

mama lieyna said...

Suka sgt2 ... budak kecik bb ni sgt comel.. wangi pulak tu....

::NureeN:: said...

betul gie.. bb semua cumil
tgk telatah depa... mcm mana pon nmpk cumil...
betul lg skali, x elok bb letak direct kat carpet sb ada habuk yg boleh buat drg asma :)