"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, October 7, 2013

Shopping tu satu treatment untuk aku!

Leklok jer habis pntang, sakan ko berjalan yer G!

Phewww..lenguh habis kaki mak dek lepaskan gian nak shopping!
Aku masa preggykan Najlaa..byk preparation utk dia aq buat sambil lewa jer! Bagi aku..awal lg nak bersalin haa! Tup2 bersalin awal, kelam kabut jadinya..

Tilam kekabu ms Nureen dulu x keluarkan dari kotak ag..nuu haa dok parking kt KN..last2 still dok sana! Sama mcm bantal bb n so on! Last2 g beli tilam express kat Gama a week before beranak!

Sama gak mcm breast pump! Aq x beli awal2! Masa Nureen dulu guna brand Anakku jer smpai sakit breast aq!
Baju bb pon brp helai jer aq beli psl dok igt baju Nureen dulu leh pkai lg! Last2 brp helai jer leh pkai! X leh beb simpan lelama..kuning jdnya haa! Pastu jd x gamak lak nk bg bb pakai..

Semalam aq lepas gian secara berjemaah dgn adik hubby n wifenyer! Untung Najlaa psl byk 'stroller' leh bw dier! Ujung bln ni kiter beli keta yer bb Najlaa...

Apa yg aku dpt semasa khatam shopping smlm! Ngeh3..

Aqnyer wishlist..ni klau x produce susu byk x tau ler..20hb ni aq kena tinggalkn bb Najlaa dkt hb so terpksa gk beli..tmbh lak this coming weekend nk blik kg..

Wehh..sakan ko shopping G! Ekeke..,

Nnt aku wat full entry dek khatam 2 shopping mall!

#best giler shopping kann..kannn! Cuci mata pon dh best dah apatah lg beli brg..>_<


17 comments:

mamaRIFQY said...

yeay ! tu wishlistt na jugak yang dah tercapai da.medela freestyle..beli awal2 lagik pam tu..

@e_da said...

freestyle mmg the best G.. sy guna swing je.. tp not bad.. smoga baby2 kita dpt terus susu terbaik dr ibu..

PinKy MoMMa said...

seronok dapat jalan kan ummi..tak beli pn tak per hehehe..janji jalan..biasalah perempuan..

tp ummi sgt gigih dukung najla..tak lenguh ke? rasa lbh kurang berat twins ai jer kan..

Gieyana said...

Mamarifqy

Cfm best guna noh..:)
Kak G suma last minit haa..:)

syawalsimpsons said...

shopping sakan no..mmg betul2 shopping ni...sesekali takpe

Gieyana said...

@e_da

Insyaallah babeh..support bf kan..:)

Gieyana said...

Pinky momma

Kann..kann..treatment tu! Since dh ada bb ni, ni ler tpt outing best psl alda econ..kalau kt pntai or tmn d lh x dpt la..:(

Pheww..ai is lenguh k..nsib baik ada jejaka2 menemani..so adik ipar n hubby yg carry Najlaa..oh cpt ler beli keta utk Najlaa!

::NureeN:: said...

hehee....
last minit mmg arr
mcm2 nak buat last tak terbuat...
hope hg dpt full bf najlaa..
aku still bf cuma dh x pump hehe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa bestnyer...dapat pi jalan2 n shopping...memang lepas gian..sama la saya dulu lepas pantang pun macam tu...

Zura@Iwan said...

baju bb mmg tk leh simpan lama kan..kuning..ak pon kalau next bb tk leh pakai dh bj yg irfan punya kot..tp bila tu? hahaha..

ak pakai pump Pureen dl..tp mmg sakit breast..huhu..inshaAllah kalau pakai medela ni ok rasanya..

mmg lenguh tu ..nnti beli keta utk najlaa nnti sng ummie shopping.

Chekgu Azrine said...

Suka jgk window sopink..tp lg suka klu bli jgk..haha

Fiza Rahman said...

FS...pump idamanku. Tapi mampu beli swing jer.

wantie said...

shopping sambil berkilik kilik baby tu. time ni ok agi kalau hang nak shopping. sebab keja lena ja baby tu kan..

besaq sikit gi, dah nak main aci ligan pulak ngan deme kat pasaraya. hahaha....

Aku doakan yg Allah anugerahkan hang ngan susu yang banyak k. Moga cukup tuk santapan Najla..

el said...

muka hang mmg npk ibu beranak dua dah hehehehe

aku dulu ada 2 breast pum
auto ngan manual
spectra ngan unimom
dua2 best in the world hahaha
aku hat unimom tu boleh bw gmn2
g jalan2 or holiday or g ofis
sng nak pump..
yg spectra tu mmg debom
relax je pump
dua2 byk hasil susu

dulu aku pun dok pakai guna baju2 hat dulu2..mg ada baju yg kuning2 n bintik2 hitam mmg xpakailah kan..mesti kena beli gak yg baru :)

aku doakan hang dpt bf najlaa spi 2 taun ok..caiyokkk girls hehe

LYAfrina said...

yeay..baby n umi day out !
ye la..shopping pon treatment buat diri sendirikan..kiranyer reward la..

ALoNa CintamaniszLite said...

seronok ler ramai yg leh tolong jadi stroller ye najlaa, hehe..

tp anak2 akak...sorang pun tak penah merasa naik stroller dan seat baby dlm kereta tu. Tu ler ber'muscle lengan akak ni sbb dukung dorang, :p

elly nadyra said...

madela mmg best weiiii tak sakit, selesa aje tau, aku dulu guna madela swing!
tak rugi weiiiii