"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, November 21, 2013

Baby Najlaa 3 month check up..

 
Baru balik dr klinik n lunch kt luar haa...
Selalunya tiap2 kali g check up baby, aku keluar lmbt. Dalam pukul 10.00 to 10.30 camtu. Rini lagi lambat! Almost pukul 11 kot. Aku mls nak g awal kul 8 tu psl sure ramai giler org. So dlm pkul 10 to 11 pg ni ler selalunya timing aq g klinik. Dkt jer haa klinik dgn umah.

Kali ni best lak g klinik. Cepat! 20 mins kot semua dh settle termasuklah package melalak Najlaa. Bkn psl sakit injection tu. Tapi 'sakit' nak tido. Tetiba angin kus2 menyerang psl nk tido. Cung2 inject n cung2 melalak dek pensngan ngantuk. So aq rs sakit kena cucuk tu pon dia x rs ler kot psl pntas nurse tu cucuk. Leklok pas cucuk leh lak dia senyap. Luckily Najlaa psl cepat!

Alhamdulillah, usia Najlaa 3 bln ni dh 6kg beratnyer! Pheww..no wonder ms dok dukung dia tu mmg terasa kesemangatannya! Ekekeke..

Beratnyer mmg cepat naik compare dgn kakaknya dulu..:)

Ko sengih jer yer Yang! Ko x tau stg nk boleh sakit! Hiapp hiappp!


Hari ni try bw ebm skali psl ummi mls nk direct feeding baby. Pakai kemeja rs mls nk selak haa..:)
Just bw termos air panas n cawan jer utk rendam ebm tu. So far, bagus gak wat cmni. Next time klau g mall or outing nk wat camni ler. Jimat ms sket utk Najlaa dan ummi! Ekekeke..

~ now baby tgh tido n ummi pon rs nak tido gak!
~ tetiba aq rs cepatnya ms berlalu. Baby aq dh 3 bln dh now..

13 comments:

syawalsimpsons said...

kejap je masa berlalu kan

Rizziela said...

comelnya dia senyum

el said...

rajin hang bw termos ngan cwn
aku ritu siap2 dah pam n spare fresh dlm botol..:)pas2 nasib la ada bilik bf..aku dok sorg2 lam tu ngan alana..heaven sgt hahaha
tiap kali cekup alana sure aku sorg yg konker bilik bf tu sbb tgk xde org pun dok bf..ngan sofa empuk ngan kipas..mau bb x tido lena haha

wantie said...

ha.. dok citer citer ni. baru teringat bila la next appointment Aleesya ngan misi misi .

adei..ntah ntah terlepas. ampun..

Gieyana said...

Syawalsimpson

Tu la kan...cpt tul ms..:-)

Gieyana said...

Rizziela

Tq.:-)

Gieyana said...

El

Ala..bw termos yg beli kt kfc tu...ebm pon bw 3oz jer. Aq df kt bb room gk tp taw ar, sure lmbt bb nyonyot.,,:-)

Gieyana said...

Wantie

Cpt2... Tgk buku appointmt...:-)

mama lieyna said...

Membesar bagai juara yeee.... :-)
Happy 3rd month old najla :-).. manis snyumnya..

mrs Fiza said...

mmg kalo outing amik msa bil abby nyonoyt..timing pon lari utk shopping..hikhik

::NureeN:: said...

cayalah najlaa...
kalah emir tau, 3bln 6kg...
bagus najlaa... bb sihat & activ...
gie.. pic kita 2 tue nak tgk, cpt la n3 hehee

elly nadyra said...

Semangat!
Aku lebih suka direct feeding. Xyah nk berangkut bagai.

Zura@Iwan said...

betui2..
kalau nk df kt mall..
masa abis sket kt situ kan..

smngt dh kamu ye..
cm abg irfan dulu..
cpt naik berat..hehe