"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, November 18, 2013

Bihun sup Taman Pertama Pokok Sena yg awesome!


Ko tahu ler..anak dara aq yg sulung tu mmg suka giler bihun sup! Klau anak dara aq yg kedua pon turut suka, mmg pitam mak psl bb tgh gigih breastfeeding haa...ekekekek..:p

Aq klau balik kg mmg cari bihun sup utara ni dan port ni ler merupakan port wajib singgah. Mmg sedap n best lahh! Tiap kali mkn kt sini, cfm dua mngkuk anak dara aq balun. Jgn jd mangkuk hayun sudah..ekekeke

Gerai ni gerai biasa jer kg tepi2 jln tu. Dulu terletak depan Sek Men Sains pokok sena tapi now dh pindah psl dorang tgh gigih cont. buat highway smpai Kuala Nerang upto Durian Burung. Pintu sempadan baru nk masuk Thailand.

So now, nama warung ni still remain the same. Cuma lokasinya dh bpindah dkt betui2 pekan koboi Pokok Sena. Kalau dr alor setar, side kiri lepas Stesyn minyak shell pokok sena. Dlm Kopitiam. Kopitiam ni nama gerai2 yg juai pelbagai jenis makanan mcm laksa, bihun/kuey teaw th'ng, western n mcm2 jenis lg la mknan termasuk ler bihun sup tmn pertama ni. Mmg sedap won!

See..terangkat beb! Mkn kt sini br rasa kick yer..bila bungkus blik aq rs biasa ler plak..ekekeke

Ini wajib bawa time nk mkn psl senang sket laki bini melantak..carrier ni turun temurun dr Nureen dulu..biru ko mcm boboi jer haa! Kik kik...
So far, tiapkali singgah mkn kt mana2 mmg Najlaa behave jer.. Nureen cm biasa ler, air teh o ais yg tak dpt di pisahkan..haizz!

Interframe aq yg dh lama x mengglamerkan diri! Aq tau..aq tau! Ibu baru bersalin ni mmg nmpak comot kit..:p

Kan aq dh ckp..mmg sedap! Bermangkuk2 aku bedal! Oh bkn aku..Nureen punya! Erkkk..:p

~ eh aq tgh gigih draft entry yg masih x siap2..tetiba screen pc aq rosak daa! Mn nk cr monitor murah2 erk? Pc depot??




13 comments:

::NureeN:: said...

hg buat aku nk cr jugakkkk!!!!....
aku slh soang penggemor bhun sup.. anak2 aku pon sama...
la ni klau nk melepas rindu pon bhun sup psr mlm dpn umah aku, ala2 utara gak hehee

wantie said...

tak dapat dok tergambar lagi lam palahotak ni. kat area mana la depa pindah pi. hari tu duk tanya jugak kat cik lakik, pi pindah tang mana..

pekan koboi? hahaha...nak kena pi cari koboi dulu la baru leh jumpa kedai ni noh. hiksss..

nanti gitau aku k. time balik ko nerang leh singgah melantak.

Gieyana said...

Nureen

Sila2..mmg terbaik bihun sup ni tmbh lak klau da perut sume tu..tu ar kn...cm kite org utara ni mmg suka bihun sup ni..klau teringin dkt psr mlm la..:)

Gieyana said...

Wantie

Haha..ritu pon aq jenuh cr.. Klau dr ko nerang lepas trafik light nk g naka tu..lepas pasaraya pokok sena tu ja..dulu restoren kopitiam ni juai nasi kandar..senang ja cr psl tepi jln..:)

lieyalatif said...

mane ade comot...cantik gojes je gie tau....

wahhhh sakan korang mkn mihun sup..mmg sedap sgt la tu.....dah lame lieya tak pekena mihun sup..sabtu ni nak buat mihun sup la plak gie heheeheh

Chekgu Azrine said...

pokok sena kedah ek??
rumah kami kat penang pokok sena..hehehe..tp pokok sena penang la..

neway beehun sup kalau belah utara memang sedapkan

syawalsimpsons said...

rasa macam nak terjah sini je bila balik kedah nnt

Azura Aziz said...

alamak, nampak sedap bihun sup tu..

mrs Fiza said...

mcm comel jer ibu baru bersalin tu..memang comel pon..hikhik

el said...

hang dah mkn bihun?
aku dulu bf masih pantang lagi
smpai setahun kut
laksa mee2 semua x mkn lg
tp lau hang xde pape..oklah kut

bihun sup
anak2 aku pun hantu bihun sup
p mn2 kedai mkn sure order hat ni kat depa sng cite..hehehe
laki aku pun hantu bihun sup
aku so so ja :)

Zura@Iwan said...

weh..kt mn nie?
ak duk cari bihun sup yg sedap kat sik tu..tk tau la dh move kt mn..huhu

bila la nk try bihun sup kt pokok sena ni..hehe

ALoNa CintamaniszLite said...

err...biar betul bihun sup tu nureen yg perabes?? mm..

yani mohammad said...

Masa dok saina dulu mmg makanan wajib bila outing. Hehe. Lagi satu suka makan nasik ayam masak merah kat kedai sblah klinik apa tah dkt stesen bus pokok sena (yang kecik tu). Owh sedapnyaaaaaa.

Btw, kopitiam kat mana? Shell? Blakang tu ka? Tak perasan la.. Kalau lalu bleh singgah. Hehe