"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, November 26, 2013

Queensbay mall, cake coklat, jumpa org Ganu kitee..!

Assalamualaikum...

Sibuk ker? Aq cam biasa ler! Sibuk dan buat2 sibuk! Ate kerja accounts kah! Hari2 kira duit org juta2..:p

Lately hari aq asyik tgk kengkawan tayang cake jer! Cheesekut la, red velvet laa, cupcake laa & bla2...meroyan weh! Air liur dah meleleh2 dh haa!

Aq ni nak keluar dr tempat pertapaan a.k.a umah mmg pikir berkali2. Baby baya Najlaa ni bknnya sesuai utk outing bagai ni. Dorang need a rest, tido dalam suasana tenang dan nyaman tanpa gangguan. But, since umminya dh tergedik2 nak keluar, terpaksa ler dia mengekori! Ekekke..:p

Percubaan outing kali ni mmg menyeronokkan. Kan aq dh ckp, above 3-4 month mmg kembung tu makin go off. Alhamdulillah...

Najlaa ok masa keluar ni, cuma sedikit merengek psl nak tido. Bila di tepuk2 dh lena..tp kejap2 jer haa lenanya. Seronok tgk cahaya lampu dan manusia kot! :p

Kakaknya jer, dari pg smpai pkul 3 asyik alarm clock bunyi jer! Mmg x sabar nk keluar! Nk cuci2 mata cam kebiasaannya..:)

Mak bapak jer lambat nk keluar psl syok tgk HBO cite the battleship kot x silap aq..😝

Kali ni mmg terlebih seronok psl package 2 dalam 1. Siap jumpa Naa Mama iyad & iqy lagi! 💃

Ko tgk anak dara aq. Pics ni jer yg dia sporting nk bergambar! Minta nak pakai tudung..ummi layankan jer! Mula2 siap nak pakai bj kurung ag ala2 nk g kenduri. :p

Aq nak new york cheese cake or indulgence, tapi dah habis..so bedal kek choc cheese ni. Pdhal mulanya nk amik red velvet, tp x jd..

Kan aq dh ckp..kejap jer haa dia pakai. Siap gtau nnt terkena eskrem..alselamba badak dia tanggalkan. Kalau org tua buat camni cfm org sekeliling kutuk x hengat. Tp kalau uols berada kat sini, majoriti adalah chaa yaa nun aliff. X sama mcm shopping mall dkt KL nun. Majoriti org malay.
See..Najlaa dh lena dh haa..bfore ni berdondang sayang nk tido..hihi..😋
Sempat rakamkan gambar kt sini. Nureen ni cfm tak nak captured apek sebelah tu! Tht why mode of seeing Nureen x balance tu! Ms ni lepak jap amik nafas psl bb nak df. Siap mak sangkut shawl ag tu! :p

Dan yg paling best! Dapat jumpa Naa. Mmg tahu naa on trip ke utara ni. Ke kuala nerang gak a.k.a kg kite. But x sangka gak rombongan dorang ke Penang gak. Saja jenjalan yer Naa?

Time jumpa ni x berjanji bagai pon. Nak djadikan cerita, aku mmg keluar lewat ptg. Pkul 5.30 kot n sampai Queensbay pkl 6 camtu. Leklok parking kereta kat lebel bawah n menapak nk nek escalator. Pusing2 tgk Naa kat dpn mata! dia nmpak hubby dulu katanya! Ouchh.. Glamer hb ai yer! 😋

Kita cuma sembang2 dkt escalator tu jer psl Naa dh nk gerak keluar. Jadi ler walaupon kejap kan psl da anak kecik. Rasa mcm lama jer dh kenal pdhal kenal dr alam maya jer! Neway Naa, nice to meet u! Hb Naa pon ramah orgnya...2014, Ganu aq datang! ✌️


~ aq ngan hubby ni kan, kalau dtg shopping complex, nk duk kejap jer..tapi cfm jd lama..pkul 9 lebih br keluar. Tu skali package layan anak dkt menan bagai ag tu! Aku srg jer ka or uols pon sama erk? Cfm lama kann. Bertapa dlm nie....shopping & window shopping! Ngeh3..






14 comments:

shark said...

aku baru pekena choc indulgence ahad lepas..
mengidam jugak kekdahnya :)

Zura@Iwan said...

ak dh pekena cake SR ritu..ada org banje..hehe

ak weekend br ni..2x terjah mall yg sm weh..haha..
mula ad gk plan nk gi QB..tp tk jadi..hikss..

Naa tu ak tk ada kut blog dia..hehe..

Weh nureen pakai tido..muka cm hg dulu2 dh..kahh!

Fiza Rahman said...

Sedap plak tgk kek. Cute nureen pakai tudung :-)

::NureeN:: said...

hehee.. aku p qbay paling sat ponb 1/2jam gak duduk... paling lama 2 3 jam hahaa....
packegae main kat menan tu biasa arr... hahaa

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

COMEL KAK nureen pakai tudung tu...
saya skang ni jarang jalan2 mall dah penat travel jauh hehari 2 hari cooti memerap kat umah tapi pepetang kena bawak bebudak tu jalan makan angin abis tinggi pun pi taman...joging2 makan-makan balik mentidooo...tapi sebulan sekali kena gak kluar kan....baby najla tu kemain rilek berdukung ngan makanyer tu...

wantie said...

mood aku nak makan cake tak sampai sampai lagi ni.. fuh..fuh.. jap nak puja suh mood tu datang. hahahaha...

wah dpt jumpa kenalan di alam maya. bagus . nanti hang nak gi tengok telo penyu ke penyu telo kat ganu tu? hiksss..

lieyalatif said...

kemain najla..kecit2 dah outing yeak...lieya pun dulu ajar budak2 ni outing awal sbb tak mo jadi mcm mia...mia dulu lambat ajar outing so bile keluar tu die rase pelik...ngamuk sakan gak laaa...

skrang SR punye kek ade promo buy 1 slice free 1 slice gie...jgn lupe dptkan...rv SR mmg sedap gilo!

PinKy MoMMa said...

nak SRRRRRR huhuhu..sedapnyer ummi..bestnyer dapat jumpa naa..balik ganu kena roger mek tu la nampaknyer ekeke

sweet nureen walau sekejap..dia nak pakai kan hehehe

el said...

tulah aku pun xde angin kus2 lg nk mkn kek..tgklah pas 4 bln mood makan selera gajah dah mai kut haha

syawalsimpsons said...

berjumpe jugak ye..nanti jemah balik penang..kiter date erkkk

Gieyana said...

Lieya

Apsal aq x tau eh..ok jap ag aq singgah nk beli red velvet lsk..;)

mamaRIFQY said...

Hahaahaaha !! Jodoh yang xdisangka kan? Peel najlaa ngn iyad lbh kurg same je. Budak2 kan? Ragam diorg same je. Lenkali mai trg, roger dehhh

mama lieyna said...

Jalan2 mmg best,anak tak melasak sgt lg ok, ni eina dua hero ni, klu ke soping complex mmg tak bleh lama la, letih nak kawal selia..huu..

Good girl, layan je, makayahkakak mau jalan2 ye.. :-)

Waaah jumpa dah Naa... tanpa berjanji, best2x :-)

ALoNa CintamaniszLite said...

kan comel dan nampak kemas bila kakak ikat rambut atau pakai tudung, huhu. kalo idak..acik lona lak yg rasa panas kat leher tu, hihi..

Gie...tgk gie ngan munir dok kendong najlaa...tingat akak dodulu..dok kendong mcm tu aje la. Takde stroller pun. 3-3 anak akak tak penah merasa naik stroller.