"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, December 9, 2013

Baby & Kids Fair 2013 | seronok cuci mata & berbelanja..erkk!

Waaa...klau dtg tempat camni mmg menguji keimanan tul! Dulu ms Nureen baby, segalanya nk membeli! Then now, turn tu jatuh lak pd Najlaa. Padahal barang2 Nureen dulu ada yg boleh pkai lg n ada yg dh x boleh da. Nk sedekah dkt org pon x gamak haa..:p
Tapi still berpada2 ler psl nafsu ni klau ada sejuta pon boleh habis! Haizz!

Ko igt dkt KL jer ka ada fair ni! Penang pon ada ko! Tp x leh lawan la dgn yg kat KL sinun! Ko dtg sini pukul brp pon x pa..x yah berebut2 dgn org!
Kalau kt KL, cthnya kat MidValley ritu, belum fair buka lg, org dh berpusu2 tggu dpn pintu! :p

Lepas g kenduri Sabtu tu aku ajak hubby g cuci mata! Cuci mata jer katanya..tapi......

Baby fair kali ni lebih best..byk booth2 yg pelbagai. Dari KL pon ada..pheww meriah! Baju2 mmg murah. Aq beli stokin bb pon cuma 3 hengget jaa..

Nak gelak aq dgn Nureen..bb fair ni joint venture dgn Sakae Sushi, so dpt ler mahkota ajaib ni..siap Nureen wat action lg.. 'I'm the king!'

Ko Nureen..siap buat giyomi lg yer..:p

Finally..aq terpaksa gk rembat ferrari ni! Dh x best dh bw stroller Nureen dulu psl allignment pon dh out...mn x out stroller tu, imagine nureen gasak giler naik atas tu bfore aq preggykn adiknyer! Although aq nyer wishlist nk beli McClaren x kesampaian psl dh x sggup nk tggu next budget. Ponat weh dukung! Taruk dlm carrier yg dukung tu pon dia x mau sgt..apatah lg mendukung..leklok taruk atas stroller ni, senyap yer ko dik!  Siap senyum2 ag...
Seyes mmg murah berbanding atas kedai!

Nak gelak gak aq, lepas beli stroller ni terus mental block nk beli apa! Pdhal hajat mulanya nk beli breast milk bottle..bottle pon x terbeli...:p
Dan2 terus nk balik haa...ekekeke...
Tp sembat ar beli stokin, ss enfamama..:p
Sempat singgah lepak2 dkt old town bwh opis mek zura nih! Minum petang kekdahnya..
Ko tgk..ummi now mmg dh ringan beban sket..semua dia nk tolong smpai nk tulis order pon dier conquer..haizz!

~ next bb & kids fair ni kt D'Piazza Mall on 30/5/14 nanti. Save ur date yer buat org Penang..:)
~ nanti kita g bb fair dkt Thailand lak..erkk!






20 comments:

Fiza Rahman said...

Cantiklah ferrari merah najlaa. MEmang rambang mata & poket klo gi bb fair nih.

mamaRIFQY said...

bestnyerr leh p bb fair.kat sini payah loo..bile entah ade bb fair...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

ni yang tak sabar nak tambah lagi ni...nengok baby fair sana sini...
siap beli ferrari tu...best la najladapat naik ferrari ...

amboi kakak nureen kusyuk beno tulis oder yek....menu aper la tu..

bestkan duk area utara ni dekat ngan thailand...saya pun tengah gila asik nak menyoping kat thailand jaaa...ingat 25 dec ni nak Hatyai lagi...

~Siti Hajar~ said...

Bestkan Gie ada bb, brg2 bb mmg ohsem...

Aku dah pencen psl brg2 bb ni, pulun shpg brg sek plk...hehe

Zura@Iwan said...

patut pun tersedak ak ha..
ada org sebut nama ak la..
kaya ak..ada opis sdiri..kahhH!

weh..kita attend kenduri yg sm ke?
awat tk jumpa? hg keluar lmbt sket kot?

ak ada tgk gk bb & kids fair ni..
idak nk pegi la..tp ada plan lain daa...

kalau ak pon suka merah...buggy irfan pun ada org bg, tp tk terpakai weh..huhu.

syawalsimpsons said...

cantik stroller..dier tau mama dier mmg nak beli kan..tu yg senyap tu

Gieyana said...

Fiza

Tq beb..duit pon cantik..ekeke
Tu la kan..siap duit ja kan..rs mcm semua benda nk beli haa../)

Gieyana said...

Mamarifqy

Tu ar kan..kalau Ganu susah sket dak? Tp mmg best naa..rs mcm2 nk beli.:)

Gieyana said...

Liza

Haa tu laa.letak dlm ni terus senyap. Dia rimas duduk atas org.:)

Order air n roti ja haa haa..ekeke

Tu la kan..x sure nnt we all nk g nnt ramai org ka idak queue up nk masuk thai..

Gieyana said...

Siti hajar

Tu la..da bb asyik nk membeli ja haa..:)

Sama la aku beb..next year nureen dh start school..:)

Gieyana said...

Zura@iwan

Ekekeke..kalau aku kaya..hahaha

Aku g kt recsam tu tp lewat keluar. Kul 2 ptg aq keluar..idak leh jumpa noh..:)

Merah itu menawan..idak aq nk hitam tp nk kena g amik kt kedai daa..so choose merah laa..nmpak jauh sket..:p

Gieyana said...

Syawalsimpson

Tq beb..tu la psl..terus senyap haa..:)

::NureeN:: said...

baru semlm nmpk banner fair ni tau, tp kami dh plan nk g seberang, laki aku ada exam...
ooo bln 5 ni ada lg kerr...
nti remind len tau.. :)

wantie said...

mood nak berbaby fair aku dah slow sikit. masa si Aleesya merah tu memang mekar berbunga ko...

stop start nak soping tuk Aleesya, kena tumpu utk pakaian sekolah si Naiim la pulak

Chekgu Azrine said...

Tak tahula knp..rin dr dulu mmg gemo nyopink brg bb..n sure berabih la..haha..tu yg xmo masuk kedai bb tuh..hehe

PinKy MoMMa said...

sawan kat ummi kan..ok sila bayang camner iols tahan napsu stiap kali ada warehouse yg berturut2 kt sini..hadoiii skt ati tau..smua pun nak beli..

yayy najlaa dah ada kete baru..nk tumpang hehehe

mama lieyna said...

G tmpt gini mmg ler... teruja dia lain macam, nak2 ada bb kecik kan, lagi laaaa :-)

Ieda Zakaria said...

uishhh...meroyan aku klu mai tmpt mcm ni..

lovelywa said...

wahh bestnyee..klau laahhh ku ade anak kecik lagik..huhuh..

QasehnyaRania said...

Akak dpt bb baru ye.tahniah.masa ssinggah dulu nureen sorng je..tahniah kak. Tolong doakan utk sy jugak ye.masih menanti.huhu