"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, December 12, 2013

Century Pines Resort, Cameron Highlands : Baby nak pergi tempat sejuk rupanya...


Huwaa...dah bersalin baru nak tempek entry ko!
aku kan masa preggy ritu malas siut nak berblog..ni pon aku tempek juga bila belek2 tgk gambar cung aku nih dan sekadar berkongsi pengalaman menginap dkt sini.

Memori aku still fresh ok! :P
Oleh kerana penginapan nie 2H/1M jer padahal mmg aku plan nak duduk 2 malam tp kena balik kg lak keesokkannya! giler rushing ko!

Sampai dkt CH awal siut psl sesudah subuh dah bertolak. Tu yang sempat masuk Lavender Park dulu tu sementara nak tunggu check in. Aku rasa antara tempat2 yg aku stay, sini ler tempat yg tak brp best dari segi customer service. Tersangatler poor! Breakfast pon tak byk variety dan kureng best! Sorry bukan nak condem but this is kenyataan. At least bila kita stay dkt hotel2 ni kita leh tau yg mana best n tak best! Ate pernah kerja dlm sektor tourism before ni kan..=.=

Overall, tempat mmg sangat cantik..room nice & well maintained cuma customer service jer x best!
Time check in ni pon kena tunggu lama psl Super peak period. Ada satu guest tue mengamuk dpn front desk tu sampai hempap2 signboard apa ntah. Naik kecut muka receiptionist tu..tak tau ler apa kes tp for sure kes bilik ler tue..

Masa we all dpt bilik pon teruk juga..leklok buka pintu tgk ada brg2 orang lain. dlm sistem dorang available but room tue actually occupied. Sabar jer! nasib baik ler dlm bilik tue tak der..
kalau gamaknya dorang tgk dok tut tut ker..kang jenuh! ekekeke...

anak aku nie pretend jer haa..Najlaa still dlm mummy's tummy! this time 7 mnth pregnant ko!

room dier nice..dapat twin bedded pdhal ms book request for king bedded. Tak per la labu psl dh tak larat nk menunggu haa..

ni keseluruhan bilik..besar sgt..room rate 290+kot tak silap aku...


ecece..siap posing2 ko!

ni dkt restoren dier..macam aku cakap la..tempat cantik but food..so so jer..x sama mcm Heritage Hotel Cameron Highlands yg byk varietynyer..


last but not least..bergambar kenangan..masa ni gigi depan Nureen pon dh salin baru dh..so gg depan dh tak da..ekekke..

~ Nanti continue psl CH lagi yer..bestnyer cuti..next cuti time CNY nanti InsyaAllah..time tu bb Najlaa dh besar sket dh haa..

Eh..tak balik lagi tau..nanti sambung lagi! haizz..as usual..tak smpat taruk watermark..jgn curi gambar aku!..:P

16 comments:

Chekgu Azrine said...

lama gilos tak ke CH..teringin nak gi..hehehe

Gieyana said...

Rin

Kite tiap2 thn pegi..pasni x mo g dh psl jemu..tggu pggilan CH 2/3thn lg..ekekeke

mama lieyna said...

Bestnye... g tmpt sejuk...
Den ni taktau nk pi bila, susah noo nak plan cuti en suami punya kerja, skrg cuti beku jer... mcm2 ops skrg ni..huu..

Enjoy!

Ieda Zakaria said...

aku pn x tau bila nk gi cuti2..dengan apaknya sebuk memanjang ngan event kambing panggang dia tu..elokla jgk sbb mia pn kecik lg..cam x sesuai nk bwa gi travel jauh2 noh..abih kuat kita travel kot kampung ja la..perak non...hahahha

mrs Fiza said...

rindu CH! plan nk gi plk tahun dpn.. tahun ni byk dh tmpt percutian..kena stop dlu..ni pon wiken ni pegi PD plk dgn family MIL

syawalsimpsons said...

tak curi gamabq..nak tgk je..kakakakakkak....best tu G sana

Mama Zharfan said...

dh lama me tak pegi CH ni...teringin gak :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

teringin makan jagung bakar kat sana super duper sedap...dah lama tak pegi sana...bestkan

comel nuren pakai cekak stoberi tu...

lovelywa said...

penah gak stay hotel tuh..oklaa hotelnye..dekat dgn taman kan..but still rasa sejuk kan..

wantie said...

Ch ku datang bertandang.

el said...

uols ngan CH mmg xdpt dipisahkan..2nd home ye dok hehe
aku xterasa pun nak g sn..sbb ntahlah xde naluri sgt lau g sn..biasa2nye..tp ritu adalah pi ckp kt laki aku..jomlah pi CH..sekalii dia ckp..lau pi sn lau buat anak best lah..sn sejuk..sabo je lah ngan laki aku..xsedar bini dia tgh boyot muahahaha

Zura@Iwan said...

tak pernah stay lagi hotel nie..

tp tk taw bila plak nk pergi..hehe

#update jgn tk update..kekeke..

Fiza Rahman said...

Last gi CH masa team building dulu.

::NureeN:: said...

G, dlu aku p CH pon stay cni.. mmg betoi la BF dia hampeh.. x byk mcm hg ckp...
bilik dia ok, aku ambik yg ada garden.. yg klau dr dpn bilik yg sblh kanan tu.. rate x sure sbb book on9.. aku p time bukan cuti sek so sng x ramai org :)
aku dok teringin nk p lg.. tp laki aku la, x mo naik selagi keta dia x repair elok2.. haha
heritage best ka? bleh try c2 plak pasni

ALoNa CintamaniszLite said...

masa anak2 kecik...akak pun dok bilik hotel lagi...tp bila dh besar2 panjang ni..jenoh pulak nak sewa bilik hotel. Alang2 tempat ada homestay...cari homestay aje la. Tambah2 kat CH ni leh main masak2 wlpn simple tp mesti abes dan rasa sedap berganda2, kahhh...

Tu bila lak nak bawak najlaa gi CH??

QasehnyaRania said...

hihi. sempat pesan ye jgn curik gambar. in shaa Allah.

kak, tima kasih ye. bg support dkat saya. in shaa Allah. usaha tangga kejayaan