"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, December 12, 2013

KSL Resort Hotel, Johor Bahru : Penginapan ala2 Mewah yg mampu di diami kekdahnya..

Assalamualaikum..

Welcome back peep! Nak kongsi satu hotel penginapan di selatan tanahair yg we all terjahi awal 2013 lalu.
Masa menginap di sini, aku baru 9 weeks pregnantkan Najlaa. Time ni my birthday ok!

Masa ni tak der alahan..cuma badan lemah jer & muka sedikit pucat psl i x leh apply lipstik..

Plan asalnya nak terjah Universal Studio keesokkannya but x jadi pasal baru sgt pregnant & tak larat nak menapak nak enjoy game semua tue kan! Tapi still masuk Singapore utk jalan2 cuci mata. ekekke

Mulanya nak stay dkt Tune Hotel, tapi tak jadi psl nak bilik yg sedikit selesa psl travel kali ni adalah relax dan santai..tak nk rush2 sgt & of coz, byk masa di habiskan kat bilik..boleh caya ker? ekekeke

We all amik 1 king bedded+ 1 single bedded dalam satu bilik psl bawa Acik. Room rate cuma Rm600+ utk 4H/3M including breakfast for two. So, portion utk acik kita byr utk bfast with disc price.
Kalau stay dkt Tune Hotel pon lebih kurang rega ni psl kena amik dua bilik & no breakfast lak tue!

Seyess..breakfast kat sini tersangatlah awesome! best gile psl byk variety..tp kan, tiap2 hari makan kat sini jadi jemu ler plak! ekekeke... 

Ini ruang legar lobby hotel..fuiyoo...cantik!

Receiptionist..


Room..sorry terlupa nk snap keseluruhan bilik but bilik mmg moden..


ini macam mini theme park..masa ni mini theme park ni still dlm proses pembinaan. tak buka lagi for guest.
cuma dkt pool jer boleh main2..hubby & acik siap g gym lagi..



bergambar dkt restoren..abaikan muka saya yg pucat time tue..ekekeke



hotel ni mmg dipenuhi dgn cermin..Dlm bilik pon dkt curtain sana pon cermin sampai lantai so uols leh tgk permandangan jauh bila lepak2 atas katil..orang yg gayat mmg x leh stand kt tepi ni..ekekek

~Nanti kita repeat lagi bila baby dah besar. But next time kena drive lak instead of using flight..

Lokasi as below yer. Mana tau uols tersesat ke JB ker..

14 comments:

el said...

wahhh ada dinosour
ni lau tunjuk kt anak aku..keriau nak pi hahahaha diorg mmg suka dinosour

ALoNa CintamaniszLite said...

akak pun ada jgk tingin nak bawak anak2 yg dh besar2 ni gi uss tu..tp tgk kewangan 2014 laa pulak camno, huhu..

kalo pi mmg nk ikut jejak langkah Gie ngan El laa...tido kat jb..

Chekgu Azrine said...

sakan betul dia berjalan ek

Zura@Iwan said...

masa ni mcm tk pregnant la kan..
baru ag dlm rahim tu ha..
hikss..

cantik gk hotel dia kan...

tggu irfan bsr br bleh masuk USS...nnti plan noh..hehe

Suzana Ikram said...

memang nampak mewah.. swimming pool pon besar.. ingt mggu depan nak g JB gak boleh la servey hotel ni. ok la harga nyer.

lama tak singgah sini..
tengah rajin ni gee..

mama lieyna said...

Memang nmpak mewah .... selesa...
JB ada saudara, klu ke sana, singgah uman depa ja.. rumah SIL... hee.. :-)

NinaAz said...

Cantiknyaaaa. Nampak mewah sungguh!. Hehee

Mama Zharfan said...

cantiknya hotel ni :)

elly nadyra said...

eh siap ada mini theme park, kalau dah siap sure best kan

~Siti Hajar~ said...

Thn depan aku plan nk ke USS, nk bwk keta jgk psl senang nk urus brg2 kan, ko msk Singapore dgn keta gak ke Gie, mcmna prosedur sama dgn masuk Thailand ke?

~Siti Hajar~ said...

eh ko nek flight kan, lupa plk aku, ko masuk Spore camna? ada bas erk...confius jap aku, yg aku tau dr hotel JB nk ke USS ada disediakan bas kan

QasehnyaRania said...


mmg cntik sbb tu nampak mewah kan. kalau amik bilik mahai mahai mmg sah sah lepak kat bilik j hihi

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

tak mandi ke sis kat waterpark dinasour tu...besh giler...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

xcited mak pak begambo..sian najla tertongeng bagai ahahaa