"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, December 3, 2013

NurCemerlang Graduation & Concert : Seronoknya tgk Kanak2 beraksi!


Assalamualaikum...

This would be the last year for Nureen to performed! Perasaan aku? seyess..tersangatlah emo! ekeke..budget mcm bagus yer ko G! :P

Alhamdulillah..Nureen dah tamat zaman tadikanya...Next year bermula lah episod baru..kena bangun awal2..kena lebih berdisiplin...kena rajin2...

Rasa sgt puas hati bila hantar Nureen dkt sini. 6 bulan pertama hantar Nureen dkt sini mmg nampak byk perbezaan dalam kebolehannya. Alhamdulillah...

Uols tahu ar kan..bila anak2 dah start nak belajar nie, mmg menggunakan $ yg banyak...kos nak masuk tadika pon dh mahal dari nak masuk universiti tau..imagine ler pendaftaran pon dh almost 1k. Tapi hasilnya mmg sgt memuaskan. Siapa tak nak anak sendiri pandai kan! tapi macam aku cakap dlm entry sebelum2 ni ler, ukur baju sendiri..tak kira ler kat mana pon anak belajar, as long as ibubapa tetap hantar anak2 ke sekolah. Aku dulu pon bknnya bljr dkt tadika yg hebat2 pon..belajar kemas jer haa!


Ok back to the story, aku rasa tacing giler ha bila tgk anak aku ni performed! tak sangka sgt..tgk kanak2 lain yg umur 4 thn pon sgt awesome! pandai betui dorang menari..menyanyi..! kostum dorang sgtlah comel2... 

Actually, dengan adanya konsert ni..sgt bagus utk anak2 utk build dorang punya self confident. So bila dorang dh sekolah rendah nanti, dorang boleh la lebih berdikari..

Majlis convo anak aku ni more tu stage performed jer psl dorang dh snap gambar siap2 dh dkt school..tht why dorang pakai jubah dgn costume kat dalamnya..mak bapak x yah susah2 nak beli costume psl semua school sediakan..cuma pakai inner n seluar fit jer haa..:)

Hari ni, Nureen buat 3 persembahan..Nasyid, acting & dancing. cute sgt aku tgk dia terkedek2 menari!




Ni Elly anak of of the blogger yg now dh jd kwn rapat..nama Nureen gak..ekekeke..

ko tgk leh..zaman canggih skrg ni..semua nya di hujung jari!

Nureen menari..tak sgka aku psl last year tariannya sedikit kaku..


ni penutup...ada byk gambar actually but aku malas nk trf n taruk watermark! jangan curi yer!..:P

Jumpa blogger Nureen...sempat snap picture masa tunggu nak amik anak2..ekekeke

last but not least, bergambar dgn founder Nurcemerlang yg pakai baju purple tu..yg pakai bj pink tu Madam Fatimah. Madam ni suka sgt dgn Nureen..:)

Dan..sempat bergambar sebelum balik...Baby? duduk dgn baby sitter..x nak aih aku bawa..nnt melalak susah woo..:P


~Seronok tgk kanak2 buat persembahan..lagi 4 tahun ler kalau nk tgk baby Najlaa performed lak..Insyaallah..

12 comments:

syawalsimpsons said...

seronokkan tgk anak2 perform kan....jemah ni tunggu tahun depan pulok insyallah

syawalsimpsons said...

seronokkan tgk anak2 perform kan....jemah ni tunggu tahun depan pulok insyallah

el said...

anak teruna aku last perform ms umo 5 taun..pas2 dia xnak masuk sbb x minat..dia lebih minat ke arah lukis2 ni..nyanyi2 nari2 ni dia x gemo..xsuka katanya..mayb boy kut ek..hahahaha bb najlaa nak perform xsabar nak tgk..

shark said...

best,sekejap je anak dah besar :)
umi najla menten vouge!!:)

Chekgu Azrine said...

haah..kalau tengok kanak2 yg buat persembahan memang best..
sebab mcm2 aksi..
derang ni ikhlas kalau buat persembahan..
neway tahniah utk nurin

Zura@Iwan said...

congrats nureen...

mmg syok tgk bdk2 ni menari..menyanyi lah..

haizz tingt masa kecik2 dl..
dl kita mn ada tadika swasta ni..
mak pak tk mmpu..masuk kemas je..hehe..

tp now..tadika swasta byk..
depends pada parent kan.
ak pon ingt nk hntr irfan umor 4thn kot..

nnti hg kasi noh no tepon NurCemerlang..saja nk sevey.

#pstt..awat ak tgk hg gemuk dr nureen blogger..haha..

MizzTina said...

alahai...comelnya nureen.. nt xlama lg turn najla pulak

PinKy MoMMa said...

comeynyer nureennnn..mama yg tengok akan excited lebih dari anak kan hahaha..tak sangka mereka cepat besar..

mama lieyna said...

Cantik jelita nureen bila makeup.. :-)
Harusla touching kan... mcm tak percaya anak sndiri it pentas tu :-)
Congrate nureen, budak bijak...!

::NureeN:: said...

baca komen ko G mcm aku plak dpt pujian hahhaa...
baru up n3 yerr...
mmg bestkan depanyerr persembahan
aku x dan snap pic nureen berlakon asyik dok control emir jerr.. haha...
respek bdk2 tu yg speking, mmg kelass lah..
pastu tgk anak aku menari plak, perghhh siap ulang tayang kat umah plak mlm tu tau... diiring lagu jang oh jang... mmg x caya kan.. gelek x mau2..

eh.. zura kata hg gemok dr aku? tu factor baju yerr hahhaa

tp awat muka aku tu mcm pucat jerr.. dah tu mcm kekok plak bergambo ngan hg G hahaa

Gieyana said...

Nureen

Ketidakadaan ms laa..mood berblog ni on n off jer ha..lgpon now sgt sibukkkk...tu ar kn..mmg best kn..x regret hntar anak kt sini eventhough rega dier costly sket. Lebih kurang smart reader jer kn..:)

Dh lewat dh ni beb..lgpon kn uol keluar awal. Sbb tu pucat kot..;)

wantie said...

bestkan.. aku p un tak sabar nak tengok si Aleesya nanti.