"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, December 26, 2013

Perkembangan baby Najlaa 4 bulan...


Aku rasa macam anak aku ni 4 hari jer umurnya..
Padahal dh 4 bln dh haa...
Cepatan tul masa berlalukan..
Berat baby lak turun ke 5.9kg jer berbanding 6.0kg masa umur 3bln tu.
Decrease psl 2 week after cucuk 3 bln tu Najlaa x sihat.
Batuk, selsema smpai x der suara. Dari se-aktif2nya dgn baby talk tu dh jadi sunyi sepi.

Lately pon aq dh rs malas nk mengupdate kat sini psl aq rs x penting sangat kot nak bercerita. So apa yg aku rasa, apa yg aku suka..Allah kan ada..:)

So aku mengupdate ikut suka suki aku la psl kan blog aku! Kahhh..:p

Najlaa mmg aktif..berkat susu ibu kot..compare dgn nureen dedulu, dia murah dgn senyuman..sket2 nak senyum..sket2 nak senyum..dlm dok merengek nk susu pon kalau di acah2 mmg senyum..tp ko jangan ler biarkan dia merengek lama sgt. Confirm ler angin puting beliung melanda haa..bab minum mmg A1. Tak leh lambat2 n cfm melalak2...:p

Now dia dh nk ringankan badan dgn aksi gimnastik nyer. Nk meniarap ler tu. Side kiri pon boleh posing..side kanan pon boleh..eh mana satu side ko nk boleh meniarap ni Najlaa? Semua side ko nak conquer..haizzz!

Ok2..nnt bebila rajin aq update lg..
Suka main bantal or kain yg ada dkt2 dia nih! Mmg x lekat bantal..sy dh pndai pegang botol susu sendiri yer..:)


Perkembangan Nureen nk masuk 7thn korang x nak tau ker? Erkkkk...:p


16 comments:

NinaAz said...

Cepat jea baby membesarkan

Nad MamaZN said...

Hehee..
Macam sampaikan kt seseorg jek gaya ceritanya tu :P

Alhamdulillah najlaa membesar bagai juara!

Gieyana said...

Nad

Eh x der kena mengena dgn sesiapa ni. Ni apa yg kak G rasa ni psl lately mmg mls nk mengupdate..:)

mummy_ayu said...

alhamdulilah..kejab jer masa berlalu
oo..Nuren 7 tahun ..nak darjah 1 la kan? cita la...

el said...

npk muka en. munir sgt hehe
selesa npknya najlaa duk dlm stroller
nti dah tiba masanya xmo dok dah hahaha

Zura@Iwan said...

ak pon rasa nk update...br update..
tk kn semua nk ceta kot kan..haha

ya la weh..najlaa trn sket weight dia..sbb nk boleh something la tu..meniarap..

comey dia pegang ss...

#irfan pn dl cm tu beb..suka pegang apa2 kt tgn dia..tp now bantal dh melekat ngan dia..kahh!. nk tido kena ada bntal "wangi"

::NureeN:: said...

mmg masa cpt berlalu kan...
najla 4 rai hg ingat G hehe...
cpt la najlaa pandai pgg botol susu anak aku masa 4bln tu dh pandai tp mls pegang haha....
G, x lapik kain ker kat kpala najlaa... kan dia suka toleh kiri kanan, x der rambut lg, takot jd mcm anak aku, kulit kepala merah la ckit kat c2.. hehe

wantie said...

betul tu Gie, kita akan rasa anak kita tu sentiasa menjadi anak kecil. caya lah even dorang dah besar panjang nanti kita akan tetap rasa yang dorang masih anak kecil kita...

aku rasa perasaan ni semulajadi utk semua parent. that whylah sampai ke tua parent kita tentap concern dan nak ambik tahu susah senang hidup kita betul tak?

nanti kita pun sama.. anak dah masuk university pun risau tahap gaban kan..kan..

wantie said...

ok..ok.. ni baru nak komen pasal Najla.. ngeee..

aku kalau anak main bantal tu risau takut tertekan kat muka. kena jaga jaga, tambah tambah bila dia nak neyrap.

hahahaha.. hg pun kena penyakit ku jugak. kekadang tak sempat nak citer pasal naiim, sebab Aleesya konker story. hiksss

Chekgu Azrine said...

Tula rsa mcm bru je gee bersalinkan najla..
Cpt btul msa berlalu

ALoNa CintamaniszLite said...

Najlaa ni mmg manisss jer air muka dia. Mcm kakak dia ni lebih kepada keayuan, hehe..

Mana gambar nureen menerai pakai baju sekolah???

mama lieyna said...

Memang sekejap aje masa berlalu skrg ni..sedar tk sedar nanti, dh berlari2 si najlaa.. :-)

mrs Fiza said...

sindrom anak kedua..mmg cpt nak mengamuk kalo permintaan dia kita lambatkan..haha

syawalsimpsons said...

nak tau gak pasai nureen tu...adik kecik najlaa ni nampak muka banyak akal ni

Fiza Rahman said...

4 bulan dah yer gie, kejap jer.

QasehnyaRania said...

skejap je kan.
akak doakan saya ye. tima ksih