"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, January 29, 2013

Alhamdulillah..rezeki dariNya....:-)

Bismillahhirrahmannirrahim....

Perkongsian nie diharap tak menyentuh mana2 pihak..sekadar berkongsi kegembiraan yg Allah S.W.T berikan pada saya dan keluarga...

Disahkan hamil selepas 6 tahun melahirkan anak pertama mmg sesuatu yg tidak dpt tergambar keterujaan dan kegembiraan...Hanya suami dan Allah S.W.T yg tahu apa yg tersurat dan tersirat dalam hati saya..
(entry ala2 hint sebelum2 nie ada juga yg meneka but uols mmg pandai lah! berpengalaman gitu!..:P)
 
'Yakin pada rezeki Allah'....'Perancangan Allah adalah yg terbaik utk setiap umatNya'...."Redha dan tawakkal'..dan yg paling penting..."sentiasa berdoa'...Insya Allah, akan dimakbulkannya...rezeki tue kan datang dr pelbagai sudut..kegembiraan, kebahagiaan, zuriat dan sebagainya...



Kalau ada mana2 yg bertanya...ada petua ker G?
Sorry mmg takder..Hanya berdoa dan Redha serta tawakkal...Pada mulanya saya mmg nak jarakkan anak at least anak pertama dah pandai berdikari dan tahu "caring" tue macam mana. At least kasih-sayang tue dapat di bagi sama byk...Tapi lumrah la kan..pasti ada sok-sek yg bertanya..

Apa reaksi Nureen?
Nureen mmg teruja gila! setiap hari mmg tanya..bsok bln brp Ummi? bkn bulan 9 ker? aduyaii! letih mulut mak nak menjawabnyer...betul ler bila byk org cakap..kalau umur anak kita dh lebih dr 5 thn, sampai satu tahap tue dia akan main sorang2, n cakap sorang2 dgn 'adik' mainannyer! sabar jer Nureen! since last year, satu bilik kt umah tue mmg penuh dgn stroller, car seat, tilam baby yg di buatnya mainan!ngeh2...

Sayang Nureen! Nureen mmg sangat caring......

1st Check up
Alhamdulillah...decided nk giving birth dkt tpt yg sama bersalinkan Nureen...Yeayhhh Saya Anak Kedah! Senang sket psl semua family dkt sana...moga semuanya dipermudahkanNya...
Ya Allah..terharunyer Ummi bila dgr heartbeat baby yg Ummi kandung nie semalam..Subhanallah...x tergambar dgn kata2...

Last but not least...thanks friends for da wishes through fb, sms, bbm, n so on..Love you all!

Tuesday, January 22, 2013

Bersantai sesama camni mmg awesome lah! ...

Aktiviti camni dah menjadi satu kemestian..tambah lak bila Nureen keep gegarkan telinga nk berguling2 penuh perasan dan perasaan kat pasir2 yg entah bersih ker tidak nih! Luckily now dh x dr kuda, so saya kira consider bersih la juga...ekekeke

Sapa yg tak suka lepak kat pantai sambil ambil angin kus-kus laut yang mmg menyeronokkan mmg rugi lah. Paling seronok kalau ada aksi2 best ikan2 duyong yg berjemuran! Opss! gatai ko G yer! Wayang free maa...ekekeke

Di samping tu juga leh jimat ongkos psl foc jer kan..bukan kena bayar ko!

Macam biasa ler..tpt favourite utk melepak..di sini ada kerusi kayu but limited ler..sapa cepat dia dapat...tp better bw tikar..leh guling2 manja gak..Nureen bw truck besau RM10.00 beli kt kg..

Gigih anak dara saya! mula2 guna pengorek cam dier pegang tue..last2 terus guling2...

Oh suami..teringin bebenor nak naik pisang nie but suami says, NO!

Oh..ini wajib di bawa bersama2 psl nnt hitammmmm!ekekeke

Panorama nie mmg menjadi kebiasaan kalau lepak kat Batu Ferringgi nie! Best!

Dan cam biasa...

gambar gediks laki bini...masa nie x leh pakai lipstik..idak cfm lip jd kering! Sian I..

~ Sian Nureen time nie jari-jemarinyer yg halus-mulus tue terluka...seronok mengorek pasir!
~ok, nanti repeat datang sini lagi smbil gediks2...
~ Gambar Nureen pakai bikini swimming suit sopan takder psl malas nk upload..

Monday, January 21, 2013

Terima Kasih Anna!


Phewww! Tetiba teringat Lagu untuk Anna or Keroncong Untuk Anna eh! kik kik...
 Minta maaf banyak2..now mood mmg tak stabil...Dalam dok think positive tu namun tewas juga. Asal jer orang ckp something jer cfm terasa sangat2...My sis ckp tak bagus tau! cuba control k!
Ok2..Saya cuba! Namun now saya lebih suka mendiamkan diri psl orang ckp berdiam diri lebih baik dari berkata2....Sorry guys kalau ada sms & so on yg saya x jwb tue! now in silent mood! tapi kalau tnya psl Shawl insya Allah sy jawab..

Ritu kebetulan tgk entry kat blog Anna...Adess! Teringin giler tgk crepe  laksanyer! Anna, buat laksa utk aku boleh! (ni ayat saya wassap dier ah! :P)

Saya tahu, Anna dan family mmg suka betui makan laksa..so dorang leh dikatakan selalu buat laksa! tapi bukannya tiap2 hari ler! ekekekeke..

G aku buat Laksa untuk hang! Datang eh!

Perghh Anna...sayang juga ko dkt aku yer! so ptg after suami balik aku dtg eh!


Dia buat Durian crepe gak! Tapi saya cuma amik rasa jer! Suami suka ah! this time dia buat kaler pepel...Oh..tak sempat nk snap gambar laksa...x per la, nnt leh tgk kat blog Anna..ekekeke

Ecececece..gebussnyer! kah kah...

Time nak balik sempat gak rakamkan gambar kenangan...tp mummy jer yg ready!

Dan..Kaum suami2...


~ Tetiba Anna wasap, Mirul terkilan psl tak dpt bergambar dgn Nureen..ekeke..sabar jer noh! kik kik..
~ Saya panggil dia Anna psl mmg dr dulu dh panggil nama ni...

Gieyana's Shawl Two Layer..

Assalamualaikum...

Introduce my new  layer shawl. Mmg limited edition psl ada dua kaler nie jer..each RM30.00 excluded courier yer. Courier cuma Rm5.00 jer.

green Turqoise + light peach..
1 only.

Grey + Light pink..
1 Only.

lagi satu Green turqoise + purple dh ada org booked.

Interested may email me # roziyana79@yahoo.com
or wassap 0194412199


Friday, January 18, 2013

Rapuh...

Song by Opick.

Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka
Tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan

Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa
Dalam resah dan air mata
Ku persembahkan kepadaMu
Yang terindah dalam hidupku

Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepadaMu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah padaMu

Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintaiMu
Dalam dada ku harap hanya
Dirimu yang bertakhta

Detik waktu terus berlalu
Semua berakhir padaMu

Gambar sekadar hiasan : Ayah...~~

Album Opick ni mmg menyentuh perasaan. Cari ler uols buat koleksi..Lebih baik dari mendgr radio yg chatting entah apa2 tue..

Thursday, January 17, 2013

Gambar : Dating sesama.. ~~


Gigih suami nak sedondon kekdahnyer..Time weekend recently, lepak2 kt Batu Ferringi. Nureen paksa kedua ibu-bapanyer utk lepak teman dier main pasir. Ummi yg dlm keterpaksaan kena ler turutkan...nanti saya rajin saya preview lagi more picture. Kredit to Nureen...

Masa nie G Perlis. Lokasi dkt Taman Ular. Time nie family gathering....Nureen dh g kemana dgn sepupunyer & kasi change kat parent bergedik2...picture credit to Achik.

Ummi tgh gigih jd ikan dugong..berjemur2an...kerlasss ko G!..:P

Ni lepak2 penuh manja2 smbil menchekik..apsal nasi juga yg mak licinkan kat sini but not chickennyer...Penangan nk makan New York Cheese Cake! Picture kredit to Nureen.

Amboii..Kusyuknyer anak dara i..Apa yg ko buat nih! Ummi concentrate memerhati...

~ Ok..sudah2...nanti Ummi sambung lagi yer! Besok ler kekdahnyer..:P

Wednesday, January 16, 2013

Bukan Wordless Wednesday..


Semua manusia akan rosak, kecuali orang berilmu.
Orang yg berilmu pun akan rosak, kecuali orang beramal.
Orang yg beramal pon akan rosak, kecuali yg ikhlas.
~ Imam Al-Ghazali.












~~ G, saya tahu kamu kuat. Buang jauh2 perasaan terkilan dan kecil hati kamu tue..

Tuesday, January 15, 2013

Kasut Furshia cung...


Bukan takder kasut lain nak pakai...selalunya banyak pakai heel smpaikan bila pakai flat shoes rasa janggal & lenguh2. Padahal dulu suka jer flatshoes dan bila pakai heel confirm lenguh2. Pegi shopping pon mak pakai heel gak but wedges lah...

Korang ni kalau bab teka teki tekuk mmg pandai tul! Eh apsal jer tetiba ko nak pakai flat shoes G? Tgk bukan kemain kaler maler lagi?

Says G : Nak tambah koleksi woo..kaler maler nie cung bebenor but this time mak beli pasal nak jaga diri-sendiri yg......(nanti la mak citer eh..tunggu Nureen countdown 6 years!:P)

siap member opis tegur..G, ko mmg suka kaler pelangi noh! kik kik..

Kasut brand nie ada jual kat parkson Gurney Plaza jer..

Perghhh..giler best tahap dewa psl yg nie fully leather dn yg nie after getting 50% disc. nak tahu rega? pergi tgk sendiri lah..mmg sgt rekomen lah utk uols tambah koleksi yer...

# Takkan nk pakai Sneakers g opis..:P
#Perghh..malas tahap dewa nk bw n mengupdate blog...

Sunday, January 13, 2013

Friday, January 11, 2013

Grand Pacific Hotel, Kuala Lumpur : Penginapan yg affordable serta selesa ko!


Phewww! Tarik nafas panjang2...baru nak up entry nie..Berkongsi penginapan kat sini yg sangat selesa dan mampu di bayar. Kebetulan time nk turun ke KL nie godek2 dan terjumpa...(katil dier lebih lembut than hotel titiwangsa..oppss!)

Terletak berdekatan dgn PWTC. Sepatutnya masa convo ritu memang nak stay sini pasal room rate cuma RM120.00 with  bfast. Murah kan! this is for goverment servant k..kalau rate normal murah juga kot..not so sure lak! cer contact hotel ni yer!

Kalau nak cari hotel yg selesa but murah kat KL mmg susah sket. Sorry psl saya mmg demand bab hotel nie psl yg pentingnya kebersihan psl kalau ada anak kecil mmg hygiene is the main consideration yg saya choose.  Eventhough kena bayar lebih sedikit pon i will..

Before saya tukar sektor pekerjaan, saya mmg kerja in hotelier industry..so saya tahu how housekeeping do their job..how food & beverage handling their things & so on. So please watch out guys especially the brown blanket inside the room. They might took few week or month to change its!lalalalala...

 time kite check in ni dah dkt nk maghrib dh psl ate lepas turun dari Cameron kan..perghh..penat saya layan drift sensorang psl suami dh jd co-pilot..
 This is the room look a like...besar sgt..kalau nk hampar toto dan angkut segorombolan family cam g konvo ritu pon boleh...ekekeke
 This is their restaurant..suka sgt kaler pastel nie..nampak menyenangkan mata memandang...
 Dan...buffet line...pilih Jah pilih...hihihi


 Eh..Beg akademi fantasia yg di bawa kemana2...


Last but not least...Nureen snap this lovely photo..x kisah ler tak sharp but the moments inside this photo means thousand of memories.



Grand Pacific Hotel Jalan Tun Ismail, 50400 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur


03-4042 2177 

Lokasi as below yer...



Notes : Oh yer..sini parking kena jalan sket yer..but tak ler jauh...foc but kena lets front desk verified ler..

Thursday, January 10, 2013

Comel betul budak nih!

Ampun Fiza..Kak G ambil kat fb..ritu nk g geget ms g putrajaya ritu but x sempat psl rushing..

Comel kannnn!

Wednesday, January 9, 2013

Tuesday, January 8, 2013

Alhamdulillah.....


Terkedu dan tak tahu nk cakap apa....Insya Allah bila dh bersedia saya akan kongsikan kat sini..byk kengkwn yg berteka-teki dan terima kasih pd yg mendoakan...

Sayang dorang...

Sebak lak bila suami type status nie:

"Perancangan Allah SWT, rasa kerdil sungguh diri dgn diri ini...Ku panjatkan doa untuk-Mu ya Allah atas setiap RahmatMu"..

Nota kaki : kalau tidak di Izinkan Allah, next month trip terpaksa la burn camtu jer...Tapi saya tahu, perancangan Allah adalah sebaik2Nya utk setiap umat....

Monday, January 7, 2013

Kenanga Wholesale City : Meroyan memborong di sini..

Assalamualaikum...

Berkesempatan menerjah di sini masa trip ke Kuala Lumpur yg keberapa entah pada Year 2012. Rasanyer earlier than trip Konvo ritu. Memang sebelum nie tak tahu langsung pasal tempat nie. Those yg planning nak memborong or membuka kedai mmg berbaloi kalau nak membeli secara pukal di sini. tapi kalau nak beli sehelai tue mmg harganya lebih kurang sama dgn tempat lain. Tapi murah la sedikit dari Penang or Alor Setar.

Saya datang sini pasal nk aim for long skirt. Lagipon jenis skirt yg saya nak tue  survey kat online mmg mahal. Boleh meroyan datang sini kalau nk memborong. tapi kena juga la tgk budget kan! tak silap saya, time datang sini masa nk amik hadiah Nivea ritu kot.

Ni alamat tempat nie kalau sesiapa yg rasa nk meroyan shopping. Pelbagai benda ada di jual kat sini, pakaian wanita, lelaki, kain curtain, muslimah dan so on..Then tudung manik2 cam jual kt Radiusite tue. Cam saya tulis ler, beli sehelai mmg x berbaloi ler..Kalau beli pukal mmg berbaloi2....

Kenanga Wholesale City
8.01, Kompleks Kenanga Wholesale City, No., Jalan Gelugor, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
+60 3-9221 8081
Jangan lupa tau cik kak cik kak suma gi shopping sini..Tempatnyer lebih kurang Plaza Gm la..but dr byk review yg sy bc, kat sini best sket...tersusun.


saya aim bbrp baju cantik kat sini..nanti la kalau ada budget leh terjah lagi...


macam2 ada yoo!

Ni mak letak google map sekali..manu tau uols nak meroyan shopping gak ker...
Trademark nk masuk sini adalah belakang balai Bomba Jalan Hang Tuah tue..Cuma parking jer susah sket..kalau nk layan drift, leh la parking kt dalam Mall nie..hihihi



View Larger Map

Saturday, January 5, 2013

penuh perasaan....

Buku nie mengisahkan ttg resolusi terbesar rakyat mesir....di translate dlm bm..

Friday, January 4, 2013

Special notes to Lovely Husband.. =.=


Listening to : Lite Fm, lagu2 penuh romantik & shahdu..*(tetiba rini dorang bukak channel nih!)


Phewwww! Sambil lap peluh.....menitik2 haaa nak buat entry! :P
Gigih nak wat wall post kat Fb suami tapi asyik kena reject jer dgn mengguna tab..adess!
Lastly cut down special notes tu, then menggunakan bb jer! haizz!

Dear Hubby,

Only once in your life, I truly believe, you find someone who can completely turn you world around. I believe Allah S.W.T and me as a part of your life too! You tell things that you've never shared with others. You share hopes for the future, dreams and goals. When Something wonderful happens, you can't wait to tell about it, knowing tht i will share in your excitement.  I not embarrassed to cry with you when you;re hurting or laugh with you when you make a fool of yourself (yg nie mmg tak dpt disangkal lagi, psl awak mmg seorg yg happy go lucky!).

The things tht seem insignificant to most people such as a love note, song or walk become invaluable treasures kept save in your heart to cherish forever. Memories of your childhood come back and are so clear and vivid it's like being young again! Owhh you are 34years Old oleedy but i feel tht you looks like 25years old! Its true babeh! Colours seem brighter and more brialliant.

You find strength in knowing you have a true friend and soul mate who will remain loyal to the end.

Last but not least..Just wanna share your happiest day's today! "Happy Birthday...May your dreams come true & Allah bless your life always until to the end...Ameen..."

Love you my lovely hero!



#Selalu typo error..sorry la erk ~~

Kalau nak ikutkan kereta saya lagi baru dari awak tau!


Sekadar berkongsi..yg baik jadikan pedoman dan khilaf datangnya dr diri sendiri...

Hari nie cukup ler seminggu kata2 dr seorang pakcik yg umurnyer mungkin dh ada cucu...Pagi tue gigih saya nk pakai baju kurung cantik2 pergi kerja...Dah lama dahhh (read as Tun M ms umumkan perletakan jawatan dier as PM dulu) tak pakai baju kurung..selalu pakai long dress or long loose long skirt jer kalau jumaat.. Dan yg penting, meraikan jumaat seperti merayakan hari raya.....nak pakai serba cantik dan mood serta perwatakan pon cantik laa...


Tapi hari tu mmg serba tak kena bg saya...ada luahkan perasaan dkt Bff..usually kalau too personal mmg sy luahkan kt dier dan suami saya..but depend pd keadaan laa..takkan smpai mslh susah nk buang pun nk luahkan kan! Ngeh3..stg yg mendengar says..'ko x der masalah lain ker G! Masalah berak lak nak story! Apa kes! '...

Biasa ler manusia kan..ada up n downnyer..mcm roda gitu....baru saya ingat..hari tue saya pakai baju polka dots yg bertuah tue la....

Bermula dari tak tau nk makan apa..kdg2 saya dgn lunch partner mmg mental block nk g makan kt mana..sy yg drive dan selalunyer mmg sy..dulu sy rs mcm x ikhlas jer psl asyik sy jer nk drive....biasa ler namapon manusia kan! Ngeh3 lagi yg keberapa kali...

Dia mmg takder transport..hrpkan suami dia jer yg menghantar dan mengambil..lastly sy redha..dan menganggap, ini adalah salah satu saham yg sy dpt dgn bw dier keluar mkn sm2...


Ok2..back to the point..saya kalau nk cerita sesuatu perkara mmg berbunga2..tetiba rs x ubah mcm mak..nk g satu destinasi te sepatutnya jalan straight ja..tp sy check point byk tpt..baru indah kan sesebuah ceita tue..macam tue juga ler dn jalan hidup...baru la MESRAAAA......

Ok..ok..saya tahu! Nak story dh la ni...

smbil jalan2nk g parking keta n dok decide nk makan apa..tetiba leh la perasan kunci keta ttinggal atas meja..kangg dh berpeluh2 makkk nk patah amik kunci...(masalah mls nk naik tangga la nie! :P) Last2 kite decide makan kat Nasi Campur Mak Long dkt Jalan Mahkamah, B.Lepas dkt2 ngan Eport sinun..jauh gak tue tpt menchekik...hihi

Masa nak parking tu mmg rs x sedap hati jer...tp tawakkal jer psl parking kt lorong blkg umah org..before this bkn laluan org dok lalu pon..boleh lagi kalu sebuah kereta sedan nak lalu..time kami smpai tu mmg dh tak dh tak der tpt lain nk parking dh...

So i assume mmg tak da org lalu...my assuming tu meleset sama sekali...nmpak seorg kelibat pakcik yg dh tua bersunglasses dok cr owner kea yg suka-suki parking tue (saya la tu! :P)
Time tu saya tgh queue nk amik nasi psl awalnyer sy lets kwn sy amik dulu psl sy nk reserved meja...dh la satu kerja lak nk tunggu nasi yg sedang msk but x brp nk ready...

Then kawan saya dtg kt sy..'G..pakcik tu suruh ubah kereta! dia nak lalu..nk g solat jumaat..dh la tu ms approach sy tu salam pon x bg! At least bg la salam!'...'Oh ya ker? Ok2..saya g alihkan...!

Nak tau tak apa pakcik tu cakap? 'nak tau dak..saya nk g sembahyang jumaat ni..agak2ler kalau nk parking tpt teduh!'..Kalau nk ikutkan, kereta saya lagi baru dari kereta awak tau!' (pakcik pakai keta Inspira)...Amboi..riaknyer pakcik..Takper la..tu cuma kesenangan dunia jer..Bila2 Dia boleh tarik balik..then dia start bebel bla..bla..bla......Sedihnyer ada contengan kt cermin keta depan...nasib baik guna permenant marker jer...x per la..x kisah ler siapa yg conteng, In Shaa Allah, ada balasannya di Sana nanti...

Nak tahu apa reaksi saya dgr bebelan pakcik tue...' Saya senyum jer semanis2nyer..dan says sorry berkali2!...fullstop! Tak der guna kalau nk siramkan air dkt daun keladi..lgpon bukan cara sy..baik kita balas secara lembut tp memberikan kesedaran yg menusuk ke tulang sumsum insteaf of mencurahkan petrol ke dalam api yg membakar...ecececece...

Tak per la pakcik.tu adalah sedikit ujian kesabaran yg Allah berikan pada awak dan i not the right people to judged on u pakcik..tapi igtlah..kesabaran kan landas keimanan..semua org pon tahu psl ni kan...

hahh..sabar jer saya, mcm la pakcik bc blog...ekke

Lebih seronok kalau gaduh2 dgn budak manja nie..gambar sekadar hiasan!

# Yg paling kita takut adalah bila muflis di Sana...story adalah sekadar renungan..kalau nk komen biarlah yg baik2 sajak..sian kt pakcik dan saya..:P...

Prayer is not a "spare wheel' that you pull out when in trouble, but it is a "streering wheel" that directs the right path throughout life.

The Best day of the week is Jummah!

Thursday, January 3, 2013

Lunch partner Terbaikkkkk....:-)


Kalau diberi pilihan..Hari2 mau makan sama2...tp bfore tue mmg pau Ummi kt Shell minyak! Haizzz!

In da Making...Shawl dua layer...


buat 6 helai jer fr trial..hope success...sy mmg buat limited edition yer..:) kaler grey+light pink..grey+ light purple..kaler light turqoise+purple cung...kaler light trqoise+light peach...

Saya taruk nama shawl ni  -----> Najwa