"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, March 26, 2013

Buruh kasar or ringan tulang...


Alhamdulillah...she gonna b a good sister, InsyaAllah...

Dia dgn atuk nyer mmg close..suka kacau atuk dia nk buat kerja..eh, jgn report labour office yer..under age worker nih! :P

Atuk siap bg upah lg tue...kik kik...

Monday, March 25, 2013

Home dekorasi : Bila suka deco sana dan deco sini bersama Gieyana


Meminati decorasi rumah....tak kira ler rumah sendiri ka..rumah orang ka..Mmg seronok kalau dpt cuci mata tgk hiasan2 yg cantik..


Buku favourite saya..Impiana...(kdg2 beli sekadar belek2 ja!..:P)

Aku suka juga lepak2 lama2 kt kedai2 yg jual barang perhiasan nie..tak beli pon tak per..janji dpt window shopping pon jadi lah..bestt woooo! Tpt syok cuci mata..Ikea, SSF dan lain2 laa...


Ini adalah kaler asal yer..jgn tertipu dgn next picture..:P


Kalau sesekali turun ke KL, Ikea tue dh jd tpt kemestian pula destinasi percutian dan menghabiskan duit...

Bukan selalu kan..dalam setahun tue maybe 2 or 3 kali jer pergi. Selalunya awal thn but since this year duit dh spend ms cuti2 tempohari, so kita tunggu next budget..

Kalau x jadi pergi cuti2 belah utara..kita pergi cuti2 tengah Malaysia May nanti...


Hihi..saja gatai2 tukar kaler..mn tahu one day leh tukar kaler lain..actually dh hint kat suami nk tukar feature wall kat dining tue..:P

Mostly..hiasan rumah yg aku prefer adalah yg simple & nice to placed at any where..Maksud saya, kalau perhiasan tue dh jemu kt ruang tamu..kita shift pula kat ruang makan dan sebaliknya..

Ruang makan tue sekadar tpt hiasan jer now psl lebih suka keluarga kecil nie melepak kat ruang tamu psl ada meja jepun comel tue!


Aku actually tak suka sofa kat umah nie...tapi takper la..guna ler smpai rosak...pasni beli baru!..:P
Kitchen tu lak, temporary jer..sbb tue tak pasang hood..(pdhal tak pernah masak pong!..:P)
Nnt nak shift bila dh expand ruang dapur nanti & i would prefer kaler putih or cream..fuiyooo! stylish you!

Dari segi penataan warna..aku cadangkan, jangan sesekali menggunakan kaler biru utk keseluruhan rumah psl nanti akan nampak macam balai polis. Yg nie bukan saya cakap yer, kat majalah yg saya baca..:P

Kalau nak guna pon, maybe di contrastkan dgn warna lain yg nampak lebih more canggih! Maksud saya..bila buka jer pintu depan, Wow!! Cantiknyer...


Next project, utk penataan kawasan halaman umah...buat masa skrg...halaman tue di temani oleh rumput2 yg panjang..aku rasa..yg nie long terms budget kot..now tgh gigih kumpul duit utk kehadiran ahli keluarga baru..

Ya la..confirm nak gunakan duit yg banyak kan..masa bersalin..dan selepas bersalin...

Tips dekorasi kali nie : Just ikut kata hati uols jer dan kreativiti dalam setiap susun atur umah..Dah rumah kau..so pandai2 ler kau nk letak mana perabot2 ko yer Jah! kadang2 lak..ada anak2 kecik nie susah lak nk hias2 bagai nie..mau dia buat mainan nanti! So far, Nureen tak pernah sentuh barang2 aku..cuma dia sentuh pinggan-mangkuk ja buat main masak2! haizz!

Nanti kongsi lagi yer kalau2 mak nak kongsi..:P









Thursday, March 21, 2013

Wednesday, March 20, 2013

Tuesday, March 19, 2013

Monday, March 18, 2013

Hot Mama, Kedai Kopi lama....

Assalamualaikum..

Baru kesempatan nk mengupdate haa..yang lelain rsnya dh update dh...Dating ngan Zura, Wantie, El and Nureen. {eh, dorang ada blog, siler2 ler berkenalan..hihihi}

Dpt dating psl ummi ponteng kerja a.k.a mc..gagahkan diri gak nk joint psl nk ka FM yg beli ms g Singapore ritu..entry Singapore pon x sempat nk buat lg psl mls haa...ekeke...

Neway, thks guys fr this meeting..next time leh ngedate lg..& Thanks T fr the goodies.😊

I just amik orange nie jer..psl kenyang heavy breakfast..


Ini menu Wantie punyoo...


Left, Wantie, Nureen, Me, El dan Zura..El tue nak cover perut la tue! lagi 4 bln saya lak x leh nk cover! ekeke..:P


Ini saya punya...




Apa cerita dorang nie? ekekek..sorry curi2 amik gambar..:P




Then..sempat lg bergedik sakan koo!..:P

#Next time dating lg yer..but rasanya kalau during opis hr I can't make it..~~

Thursday, March 14, 2013

Yooo!


Dah dah.....tahu la korang rindu!


Saya tahu..saya tahu...

semput giler uols...rini makan x hengat dunia! nasi tomato mamak best dgn cucuq udang terangkat! makan ler ko G selagi ko leh makan!

giler malasnya dan mengupdate kat blog nih..apatah lagi blogwalking...

Syndrom second stage yg amat memenatkan..tahu ler ko keja yg sykt overseas G oiii! timing alahan pon ikut overseass!..:P

Asal ptg/malam jer muntah..asal muntah jer dh ptg/malam....

pening2 lalat mcm lalat dok berterbangan tue x yah cakap laa..kalau dok umah lagi manja! asyik selimut cam budak demam gitu! kalau paksa diri kat opis mau rajin bebenor haa buat keja!..:P

Takper..takper...untungnya orang hamil nie..setiap saat malaikat mendoakannya agar diampunkan kesalahan..tp mampukah kita 24jam minta ampun kat Allah S.W.T agar di ampunkan dosa..Tak bukan? ~ Ustaz Kazim Elias !

Nureen pon dh kenal ustaz nie..syiokk woo dgr dia ceramah..orang Perak haa...suka bebenor I kalau dgr pelat oghe Perak..:P

[iklan jap: korang tgk laa ceramah2 Ustaz Kazim kat U-tube...mmg best wooo! Mak beli CD or tgk kat Astro]  
Nahh..gambar cheq..time nie dh preggy dh nie cuma tak tau jer..:P

Monday, March 11, 2013

Sudah berkurun baru kesempatan nk ambil...


Last batch saya buat shawl nie..lepas ni hold dulu smpai bersalin nnt...letih la psl perlukan komitmen yg tinggi gak...

ada kaler light yellow, black dan few kaler lagi...:)


kalauu uols nak boleh la msg kat saya..murah jer! 0194412199

Friday, March 8, 2013

Percubaan petama setelah berbulan tak pakai...

Macam gempak jer tajuknyer kan...since preggy nie, lipstik mmg tak boleh langsung pakai..asal pakai jer bibir jadi kering..asal kering jer mesti pakai lipstik...cuma yg termampu pakai lip balm nivea tue jer...tu pon kalau ptg dh nmpak muka pucat lesi smpai boss pon ckp, better u balik jer..u look so tired..mmg ar, pregnant kali ni mmg muka nmpak tired!

send pics nie kat suami..suami says: alamak! N bla..bla bla..nak jek 
la tu...


#ok uols.....happy weekend ya! Sy akan cuba siarkan gambar2 cung g trip recently k...:)

Wednesday, March 6, 2013

Saya Mahu FM Dari Gieyana : Pemenangnya ialah...


Assalamualaikum...

Tahniah buat yg berjaya..Since the result was using random.org, so kiranya by luck ler Mr random nie pick the winner yer!

Pemenang FM Singapore..



 Dan Pemenang FM Johor..


Dam Misteri Gift buat Mrs Fiza.

Name Listing kat sini yaa..

Again..congrats to da winner....Yg tak berjaya, boleh cuba lagi di next GA k..~~
Pls send ur name/address/ctc no : roziyana79@yahoo.com
or wassap/msg @ 0194412199

Tuesday, March 5, 2013

Name Listing : Saya Mahu FM Dari Gieyana!


Terima Kasih buat uols yg sudi joint my GA nie..Dan Sorry buat kengkawan yg tertunggu2. ...cer check listing yer...kalau ada yg miss out highlight k!

Aduyaii! Mood berblogging dh semakin down!


1) Mrs Fiza

2) Sidratul Muntaha

3) Eizan Nor

4) @e_da

5) Delimasari

6) Nazayiena Ayiena

7) Allene

8) Zura@iwan

9) Nurul Exrin

10) Wana Wazm

11) Wantie

12) El

13) Miza Yusof

14) Mamaacha

15) Nureen

16) Izzaty Hedry

17) Ct Rahani

18) eB

19) Nad MamaZN

20) Fazilzura

21) Ya ALya

22) Alycia

23) Mama Tisya

24) Si Matatajam

25) Hani Fadhlina Abdul Rahman

26) Myra Jay

27) Zura Hasan

#Result Soon k!

Monday, March 4, 2013

Hi baby..how are you?

Alhamdulillah...masuk kali nie dh second check kat sini..masa Nureen dulu, 4 bln or 5 bln pregnancy baru g check up..Ummi buat both check up.dkt KK dan specialist...
Bermakna, apa yg Nureen dpt dulu, insya Allah bb nie pon akan dpt..~~

Kali nie awal giler Ummi g check up..9 week pregnancy kot. Kalau tgk 4D scan baby ms nie...x tau nk ckp apa..biar diri sendiri dh la yg tafsirkan apa yg terrasa dn terlintas di hati..
Time dgr denyutan jantung baby mmg touchingnya...cuma, ms first check up tue, Nureen x masuk tgk bb psl dia sibuk ajak suami g beli brg..haizz!
Ummi check up awal nie gara2 nk tnya opinion doctor ler psl holiday ritu..risau kan psl too early n sibuk2 lak nk g jenjalan..:P


Semalam..second time check up...now bb dh 3 month+....cepat lak rasanya..hari2 belek belly kt cermin tgk makin besar lak..:p
Tp da pakai certain baju x nampak pon kebesaran tummy..ekekke...

Subhanallah...mmg touching sangat2 bila tgk dier kicking...cuma tak nk show off dier nyer face...doc lak excited nk bagitau gender baby...cuma dia ckp, ini just guess jer k..kalau bb pusing muka dier maybe leh tahu..baby now dh 80grm..still kecil lagi n me x rasa pon pergerakan dier..cuma da certain time tue rs mcm vibrate jer...~~
x per la..x kira boy or girl kan..yg penting sihat walafiat...Nureen ms dgr heartbeat baby, siap terkekeh2 gelak...tgk baby moving pon sama gak..saya lak tersenyum2 tgk reaksi dier...sabar jer Nureen!

Me siap pesan kt suami, abg snap yer pic baby..saja nk buat koleksi..kalau doc print nnt dh jd black n white..:)

Rezeki yg indah utk tahun nie...~~
  ~kena rajin2 minum susu ni..haizz!

Friday, March 1, 2013