"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, January 23, 2014

Ikea, Meatball dan of coz ..terujanya dapat jumpa kawan maya!


Lewat bersiaran hari ni. Actually entry ni aku nak jer auto publish hari ni. Nak karang siap2 semalam tp penat sgt semalam. Malas nk online..

Aku mmg nak sangat jumpa kawan aku sorang ni! Memang dah lama kenal dia. Since dia dok Terengganu dulu & now dh migrate balik KL. Ececece..macam ko dok oversea yer yunk!migrate kekdahnya..ekekek :P

Masa aku kenal blogger ni rasanya Nureen dalam 3 tahun camtu kot rasanya but now Nureen pon dah darjah 1. Sebaya dengan anak sulung Nadia ataupon dgn nama glamernyer Pinky Momma..
 (eh, Najlaa terbangun lak dari tido daa..kejap2 take 5!..:P)

That why indahnya berblog ni kan..dari kawan maya n terus jd kawan baik...

So kesempatan ms aku g KL tempohari aku take this opportunity utk jumpa. Risau gak takut x leh nk commit psl biasa ler..both ada komitmen kan..aku dgn timing & Pinky Momma dgn anak2 vs family...
so kalau ada jodoh yg kuat tue insyaallah x kemana kan...And alhamdulillah...jodoh kuat utk ketemu di samping ke sporting'an kaum2 suami utk bw si isteri beramas mesra..ekekke

Nak gak jumpa Zakwan & Nayli gak tp jodoh x kuat..so lenkali lak insyaallah..

Aku beli 10biji jer..kalau beli banyak leh rasa muak nih..lagipon ni tea break nih..ekeke

Yang ni for Nureen...

Jeng jeng..Abang Long yg ramah..kalau Nureen susah sket nk beramah..kena panas enjin dulu baru ler ok..Abg Long sangat sporting bergambar..


Jeng2..glamer woo blog Pinky Momma ni! banyak follower..x macam blog cap ayam aku ni haa..ekeke..
sorry beb aku terlewat sket haa psl dr KLCC we all naik train..so nk patah balik ke stesyen Sentul jd lambat sket. Anak dara lak kemain seronok bersauna dkt pool! haiizz!

Nasib baik dorang dh booked tpt siap2 dh kat sini..and leklok sampai terus jer dpt duduk..idak jenuh tunggu meja kosong kan..skrg tpt ni dh jadi makin kecik psl ramai orang ada duit banyak haa! so asal weekend jer mesti ramai orang menapak kat mall. leh dpt free aircond gak nih! ekeke...

Aku dah confius dh aku dukung si adik ka si abang actually...best giler dapat gomol2 twin nie. time nie si abang twin tgh minum ss..Najlaa lak dh stim2 nk tido dalam ferrari dier..picture credit to Nureen..
Surprisingly adik dh pandai kenal mama dier..kejap jer haa nk duk atas Auntie G..lain lak dgn Najlaa...

Photo nie pon credit to Nureen. candid beb! sorry abg Ngah..kakak Nureen x include awak daa..sure dlm kamera mama kamoo lagi comey nih! tak lekang2 dgn peace dier..sgt sporting bergambar but sgt malu bila Auntie G nk cium...ekekek

See..tak segan langsung dok ataih Auntie..kalau Nureen? sorry ler..minah tu dgn dunianya jer haa..ekekeke


SInce dh ramai dh pengunjung2 lain dok sondol2 kerusi suh we all blah, kami lepak dpn ni jap sementara masing2 membawa diri utk buang duit..ekeke...sporting kaum2 suami berposing dgn anak2...tgk Najlaa dh zzzZZZ smbil dok nyonyot...ni pon dok sambung sembang kt sini pon dh more 20mins dh kot..nasib baik suami ai is sporting...ekekke

erkkk...3 orang botak yg comel.. =.=

so before masing2 kiss2 ucapkan selamat tinggal, sempat aku amik along utk dukung..tu pon aku dh confius sebenarnya yg mana satu td aku dukung. kalau first time tgk mmg x leh bezakan yg mana satu adik n yang mana satu abang. Siap aku tanya dkt mama dier.."eh yg mana satu td aku dukung eh"! ekekeke

~Mmg x puas kalau jumpa sekejap camni utk sok sek sok sek kan..biasa ler kaum ibu2 ni macam2 nk dibualkan...seyess mmg masa sangat mencemburui we all. rasa cepatnya masa berlalu & its time to say bye...
~ Tenkiu tu en Suami pinky momma yg penat2 balik dari kerja & luangkan masa datang Ikea. Jauh gak tu Rawang nk ke sini kan.
~neway, nice to meet u yg sangat ramah n baik nih. Hope ada jodoh lagi utk jumpa n beramas mesra..
nanti kalau jumpa sure masing2 sibuk lak nk kejar anak2..yang bestnyer psl anak2 kami nie, Najlaa muda sehari jer dari twin ni! I loikeeee....

12 comments:

PinKy MoMMa said...

tenkiuuu ummi utk entry sweeettt ini...ooohhh masa mmg terhad utk kita berborak lbh lama kan..tapi seronok jmpa kamu..sweettt, nice person..tak sangka hubby memasing pun sherashi bersama hahaha..tu penting baru boleh borak lama kannn..

pasni mai kl..roger lg naaa..tak puasss ;)

Fiza Rahman said...

Bestnya dpt beramas mesra ☺☺

Azura Aziz said...

yup. mmg ikea meatball the best..

alahai, bestnya dpt jumpe pinky momma ;)

Chekgu Azrine said...

Bestkan..silaturahim dpnjgkan dr blog ke luar..glad

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Warghhh jeles ar...hihihiii

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Warghhh jeles ar...hihihiii

Nad MamaZN said...

Huhuhu...
Ai is jeles
Kebetulan plk ek dua

Nad MamaZN said...

Huhu bestnya!
Kebetulan plak ek dua2 pun nama nadia =)
Tp nadia yg ni x de jodoh lg nk jumpa
In shaa Allah 1 fine day, saya nk jumpa akak jugak nnt..
=)

Nad MamaZN said...

ehh apsal komen saya tak abes tu? hahah!
sori kak

sbrnya nak ckp kebetulan plak yg akak nak jumpa tu dua-dua pun nadia, hehe

nadia yg ni belum berjodoh lagi nak ketemu

in shaa Allah 1 fine day
saya nak gak jumpa akak ^_^


p/s: taktau la komen saya sblm ni lepas ke idak, hehe..tenet prob! =p

wantie said...

noted! nanti aku nak gi KL nakterjah menda alah ni. sedap sangat kot sampai semua org tercarzy crazy kan meatball ni.

nak gi KL. soon... hahaha sila hebahkan. toing toing...pengsan!

Zura@Iwan said...

dh up n3 tk perasan ak..

betui2..kalau pestime nk meet kwn maya ni..xcited kan..mmg best

hg dh tolong peluk cium twin utk ak dak? hehehe..

3 budak comey..nyotnyot sm!...hehe

mrs kayrul said...

bestnya dapat jumpa2 macam nie....perkenalan di alam maya membawa ke alam realiti