"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, January 2, 2014

Mereka SAMA tapi berBEZA...

Assalamualaikum..

First at all, Selamat Tahun Baru semua....di kesempatan ni aku nk mohon maaf banyak2 buat uols sekiranya ada entry2 yg sebelum ni menyentuh hati dan perasaan uols.
Berblog pada aku adalah utk suka2, cari kawan, beramas mesra sekiranya ada kesempatan utk bertemu muka instead of menjenguk di laman sosial nie. Kadang2, entry kita yg secara humble untuk suka2 tue secara langsung tanpa kita sedari menyentuh hati..Natural human being kan...

Macam aku ni lebih suka happy go lucky & humble...that why entry2 aku ni merapu meraban jer aku rasa but ada juga selit2kan kata2 pujangga..but aku suka orang2 yg positive dalam hidup aku...cheers!

Oh, back to the story..Tahun baru..bermakna...
segala2nya berubah dlm hidup aku...
tambah lak ada insan baru yg lahir dalam hidup aku.
Dari segi masa...mmg segalanya berubah!

Nureen Najwa
She's really a good daughter and sister. Dia lebih menjiwai watak aku..tapi ada kalanya aku geram nk bebel2 juga dkt dia psl sentuh sana sini kalau keluar g shopping complex.Risau aku kan x pasal2 'once broken consider sold!'.curiosity nyer tu mmg sangat drastik.
Maybe pasal belajar sama2 dkt U time aku belajar ritu..
Angkut dia sana sini..exam la, berjaga siang la..meronda2 laa..

But now, tak sangka dah anak dara dh besar..dah darjah 1 dan segala2nya berubah.
Dulu aku bersenang-lenang bangun lewat ut now, nehi2..kena bangun awal. Siapkan breakfast utk dia, bekal utk dia..risau kan kat sekolah nanti tak pandai nk membeli. Nilai penggunaan wang tu pon dia tak tau lg..yg dia kena istilah duit, nilai dan kaler jer haa...


Najlaa Nasuha

She's really adorable daughter to me & hubby. Sangat mudah tersenyum walaupon still botak lagi pasal rambutnyer mmg jarang sangat compare to her sister.
Aku suka time kita acah & dia ketawa mengekek2..tak kedekut senyuman nih.
Susah nk lekat letak headband or hat ni psl satgi headband dan topi tue jadi spec mata. so aku biarkan gondol camni jer kekadangnya.

Oh, adik lebih chubby dari her sis time baby...dh tak larat dh haa aku nk mendukung. sakit pinggang weh!
Alhamdulillah dia x banyak hal tatkala bawa outing. Bagi puting kosong time nk tido dan terus tido jer.
hopefully time nak g holiday Thaipusam & CNY ni dia x banyak songeh..ececece...pantang cuti weh! rasa nk g jenjalan jer..hopefully menjadi ler time Thaipusam ni...kang x jd kita balik kg dok diam2..ekekke



~ Korang, bila dah anak dua ni kan..kita jadi makin berdisplin...itu sebabnya hikmah Allah jadikan setiap kejadian. Time single> kita hnya pentingkan diri sendiri. Berkahwin> kita pentingkan diri sendiri dan suami. Ada anak satu> pentingkan suami dan anak dan Ada anak dua> lebih pentingkan segala2nya.Too complex nak elaborate but yg mengharunginya sure dpt catch dgn apa yg aku maksudkan..

~ Dugaan yg terbesar bg seseorang adalah bila berada di mercu kejayaan/kemewahan. secara langsung or tidak, akan wujudnya riak dlm diri : Dr fadzillah Kamsah. Ini mmg betul weh.

~oh, Ummi tembam kat muka jer..badan still maintain haa..:P

13 comments:

shark said...

ok ummi memang menten cung haihh ;p
nely pun dah masuk skolah 4 tahun..
cemana la nak pki tudung..5 minit je aku rasa bole tahan hahaha ;p

wantie said...

aku sokong kata kata hang tu. berdisiplin. ye.. bila ada anak kita nak terbaik untuk dicontohi anak. so kita akan perbaiki diri kita mana yang kurang.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

cumils umi ngn anak2 dare

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Selamat Tahun baru gie..moga tahun ni lebih ceri heppi sihat sentiasa dan dilindunginyer..
seronokkan biler berempat rasa ramai sikit..geram nengok najla tu tembam n cute sangat..

Zura@Iwan said...

dua2 anak ada keistimewaan sendiri..

anugerah yg tak ternilai...

bila dh mbsr ni...mmg byk sgt perubahan pada diri kita sbgi ibu ni..

byk yg perlu iols pelajari..semoga semuanya dipermudahkan...ameen

good luck to u beb...

#muka tembam sket je pon..badan maintain..good!

syawalsimpsons said...

ohh nampak muncung aunty soya kat situ ok

Rizziela said...

comelnya..mcm mananyer juga

Chekgu Azrine said...

Lain rupa nureen ngn najwa..
Dua2 pun sweet..
Mmg btul gee..
Mcm rin ada ank 4 ni lg la..
tp rin pgg camni jek..
Xmo tension2..take a easy je

Gieyana said...

Shark

Ummi makin meningkat remaja haa..ekekek..:p

Weh..anak aq pong sm gak minta nk pakai tudung..weekend ni la br g beli..:)

Gieyana said...

Wantie

Betui2 kan..mmg disiplin weh..:)

Nad MamaZN said...

Nureen comeyyy!
Moga blaja dengan tekun :)

Najlaa montel! Omei omei!
Maintain kan kemontelan k!

Kak g as usual la kan..
Maintain ayu gitu
Awww! Haha

Harap dpt la jumpa time thaipusam tu
Hihi

::NureeN:: said...

baru nk komen muka hg tembam.. bdn maintain ni yg jeles nih hehe...
mmg bagus la, nureen bwk bekal hari2..
aku pon thn dpn akan jd mcm hg jgk..
so sama2 membizikan diri utk keluarga :)
headband, myb najlaa rimas kot..
sbb klau aku mmg x suka bb pakai headband..hihi..
masing2 citarasa kan :P

ALoNa CintamaniszLite said...

mcm akak penah bgtau dulu..nureen nampak cantek...tp adik dia nampak ayu dan manisss...heheh..

Seronok adik badik pempuan ni bila besar nanti dorang akan rapat dan berkongsi cerita...berkongsi baju kalo muat, hahaha...