"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, January 24, 2014

Najlaa Nasuha turns 5 month..


Terasa cepatnya masa berlalu.. 
My baby pon dh 5 bln..
Now Najlaa dh tumbuh 2 btg gigi bawah...
Semalam g bw injection for 5 month pon nurse tgr..'eh cepatnyer dh tumbuh gg!'..
Aq pon mcm x percaya gak pdl time Nureen dulu lmbt gg nak tumbuh! That why setiap anak mmg berbeza...


Now berat Najlaa dh 6.7kg. Berat gak tu weh klau aq nak dukung lama2. Pheww!

Bila anak dh dua ni, klau time bb nk kena inject, ummi dh berhati waja. X mcm anak first. Klau time amik darah utk check kuning pon dh nk nangis. Inikn plak cucuk camni..
So now aq jd makin tabah..ececece...:p



Bila perbezaan anak first n anak kedua diff 6 thn ni. Rasa best lak psl kakak dh pndai jg adik. Dh pndai nk dukung adik pdhal aq x confident pon bila si kakak nk dukung. Risau beb psl bila dukung nmpk adik lebih chubby dari kakak. Tiap2 pg si kakak bangun awal confirm adiknya yg d terjahnya. Sayang2..gomoi2...pheww! Rindu lak dorang ni...

Najlaa dh pndai tau mood sedih n happy. Tp overall semua benda dia nk happy. Org tegur sket pon dh senyum kemain. Tu x acah2 lg tu. Leh gelak mengekek2 gak nih! Suka kakak dia acah dia n dia leh gelak smpai tersembur2 air liur. Klau buat gaya2 naj tampar pon dia leh kemainnya senyum lebar. Cuma yg x boleh blah bila kita ajuk balik sora yg dia keluarkan. Sure mukanya cebek jd ncm this pics..klau lg ajuk leh dia nangis! Ekeke...tp ummi syok gak mengusik! Si kakak yg plg over mengusik...:p


Perkembangan yg paling ketara on this age is dia dh boleh meniarap tnpa bantuan. X ler meniarap tersondol2 mcm g KL ritu. Now dh pndai angkat kepala.

~ tido pon nak meniarap! Haizz...

8 comments:

wantie said...

ya sokong.. best bila anak beza jauh. rasanya banyak benda yg kita boleh rest ie. tolong ambil air, pampers towel dan bagai.

at least boleh tolong jagakan adik bila kita gi mandi or sibuk kat dapur.

comei aih

Zura@Iwan said...

alhamdulillah..
najlaa dah 5bln..
perkembangan yg baik
aha cpt dia tumbuh gg..
bdk2 tk sm kan..
ada yg dia cpt..ada yg dia lmbt
yg penting sihat sempurna..

last pict dia smile mcm munir la..kahhh!..

el said...

cepat je kan dah 5 bln
ritu nak tgu beranak pyalah lama hahahaha
comel pic no. 1 and 2
bila nak gomol ngan aunty el ni najlaa oi kbai

Nad MamaZN said...

najlaa comel!
Aah bwh skali tu cm muka apak dia =)
Kejap je dh 5bln kan..

Chekgu Azrine said...

Sweet..

Happy 5 mos najla..
Membesar dgn sihat ye

Alyyani Anuar said...

manis sgt senyum cik adik kita ni. sama mcm senyum ummi dia. suka sgt tgk anak ko terus teringat rafa. hehehe..

mama lieyna said...

Alolo..so comel..jebek pun comel! :-)

lieyalatif said...

yeay!!! tak lame lagi nak bagi makan....mesti seronok kan gie...siap le mcm2 resepi omak nye cari ni heheheeheh...makin bam2 bulat laa budak tomey sorang nieh....

lieya suke tgk pic cebek tu...ololoh...manje nieh....rase nak kiss2 mulut cebek tuh gie heheehehe