"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, February 18, 2014

Jejak Kasih...

Inilah impian aku bbrp tahun kebelakangan ni..Alhamdulillah dgn izin Allah, impian jd kenyataan....

Sebak, sedih bercampur gembira...

Pakcik tel aku last week bila dpt no phone dari seorang hamba Allah.

G, pakcik x mampu nak berkata2..sedih sgt. Alhamdulillah dpt juga akhirnya bercakap dgn G..

Aku lak..Ya Allah. Kuatkan hati aku..
Dengar jer suara makcik! airmata menderu2 keluar. Dah x dpt nak ckp dah..sebak sgt! Suara makcik yg ceria ler yg dpt cover balik suasana...
Aku mmg hati tisu..

Mengimbau kisah sedih di sebalik pertemuan... :(
Alhamdulillah..i've another parent in my life...yg tengah2 tu adik makcik..

Abg tengok masa G berjalan nk jumpa diorang..pakcik dh menangis dh! Hubby gtau...

Tu korang leh imagine ms aku peluk cium makcik..sukarnya nk gambarkan perasaan aku...begitu juga makcik..mengelapkan airmata dier yg x segan silu turut gugur.

Ko tgk muka aq...dh x hiraukan dh orang yg lalu lalang haa..:p


Kiranya pertemuan ni mmg penuh dgn emosi.. X aku nangis, makcik.. X makcik nangis...pakcik lak! Ya Allah..kuatkanlah hati kami..redhakanlah hati kami dgn dugaan2Mu..

Al-fatihah utk Allahyarhamah kak Idawati Salleh.


18 comments:

attyfir said...

pertemuan yg sungguh bermaknakan.

wantie said...

ni pak cik yang mana? Pak cik sedara hang ke? tak bape faham beb..

ok nenanti citer panjang lebar yer

Zura@Iwan said...

semoga keluarga pkcik dan makcik tu menempuh dugaan dgn sabar

begitu juga hg beb...nmpk mata hg merah ha...nanges kan...

ak pon nk nanges plak..sbb ak pon dlm emotional gk ni..nk period kot..haha..

pstt: ni parent kawan baik hg kan? ada penah hg buat status kot..psl kak ni meninggl..alfatihah utk arwah kak Idawati Salleh..

beb..iwan tk smbung study lah..
sj la ..kata2 good luck tu, sbb ada impian yg tk bejaya lg..hehe..

JaSSNaNi said...

jejak kasih ni...

lieyalatif said...

uih kalo jumpe dgn org yg dah lame kite tak jumpe mmg bergenang air mata gie.....mmg betul2 jejak kasih hah...terubat segala rindu dendam.....

Nad MamaZN said...

Ooo parents arwah kawn baik akak ek?
Alhamdulillah dpt jumpa semula..

Ieda Zakaria said...

Tak tau detail nih!!..hg mmg janji nk jumpa or kebetulan beb??

Gieyana said...

Ieda

Sila wechat..:p
X kebetulan..di rancang..ekekke

Eellee Nana said...

alhamdulillah, dapat jumpa semula
pertemuan yg penuh bermakna


: Penawar Diabetes Semulajadi

Fiza Rahman said...

Tumpang sedih bila membacanya. Pertemuan yg sgt bermakna yer babe.

Chekgu Azrine said...

Alhamdulillah..berjaya jgk menggembirakan gee ye..syukur..hppy for u

che mid said...

Airmata yang gugur menghapuskan dosa..pertemuan menyambung silaturrahim menjanjikan syurga..

elly nadyra said...

air mata aku juga bergenang
aku mmmg hati tisu ok!
tisu yang paling lembut

::NureeN:: said...

eh, aku ketinggalan cerita ka wei...
G plzzz up n3 pasal kisah jejak kasih ni
mcm mana bleh terpisah ??

QasehnyaRania said...

family angkat akak ke?

ALoNa CintamaniszLite said...

hmm..gini laa bila anak pergi dulu dari ibubapanya. Kawan2 anak2nya adalah penawar rindu selain pada cucu2nya.

ALoNa CintamaniszLite said...

hmm..gini laa bila anak pergi dulu dari ibubapanya. Kawan2 anak2nya adalah penawar rindu selain pada cucu2nya.

Gieyana said...

Alona

Dorang x da cucu kak..the only anak yg ada but telah pergi dijemput ilahi..