"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, February 27, 2014

Kuew teaw udang BEST dan murah...


Nak kongsi satu tempat yg jual mee/kuey teaw yg sedap dan murah. Kedai ni ada juai mee/kuey teaw ketam gak. Cuma $5 jer! Seyess sgt murah n gerai dier hnya gerai biasa jer. 

Gerai ni dkt area bayan lepas. Dkt2 ikan bakar pntai seagate tu jer haa..mmg sedap n kena dgn tekak aku! Klau  tekak org aku x sure la kena ka idak! Ikut suka suki uols nk size biasa or besar. Klau size besar sure la rega mahal sket kn tp mmg worth. Yg pinggan $5 pon dh kenyang dh haa. Cuma kedai ni buka weekday smpai pukul 7 jer n weekend x buka..:)
Tp member aq ckp sabtu da buka gk..nnt aq tnya tuan kedai noh pdl slalu gk lepak sini..

Ni ha geraiyer...first gerai yg dkt tpt nelayan tu jer. Gerai pon gerai biasa jer..
See..smbil mkn leh dgr deruan ombak. So aq ngan kengkwn selalu gk lepak sini. Ada jual goreng2 gak n taste dia kena dgn citarasa aku. Ekonomi rice po. Ada..:)
Ni sepinggan $5. Mmg kenyang..:)
Dan kena lak dgn amra asam boi..perghh mmg best lah!
See...kosong..kosong..kosong!

~ eh, tetiba rs nk p lg..:p


13 comments:

Yati Lee said...
This comment has been removed by the author.
Yati Lee said...

pinggang $5??jangkit ngn aryan eh..hehe..mmg nmpk sedap..nyumm..nyumm..

Gieyana said...

Yati

Haha..typo guna phone cmni la jdnyer...ekeke...dh amend dh haa..:p

el said...

mmg npk sedap ketiau udang tu
iols mmg suka lau ketiau wat kuah2 gini..nyum3x

nti iols terjah sabtu ni kut2 ada leh singgah hehe

Nad MamaZN said...

Waaaa..!!
Tq kak g! Leh p try ni..
Ada fmili trip nk k penang n dok kt bayan lepas. Arapnya bukak la sabtu. Leh p try

Zura@Iwan said...

pic last tu la yg hg send kt wechat klmrin kan...

oo murah gk tu...nnti bila2 leh gi try..hehe..

Z@i Z@mR33 said...

tau2 kt mn kdai ni tp x penah cuba

wantie said...

pas aku tengok picture yang last tu..licin semua kan..
rasa garu garu idung weih...

hahahaha.. lau makan sefood haruslah garu garu idung. tapi tu jugak le yang dok minat.

adarnadzmie said...

nnt klu terjah penang belah pulau bole pegi rasa...mcm best jer...:)

lieyalatif said...

dah sedap..view pun best...kalo lieya ni mmg jadi port lepak laaa hehehehe...

serius teliur gie...udahle den puase arinie...

mamaarifakeem said...

Terliur nengoknye...best la, pemandangan pun tertarik nih...:-)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

nyu2 memang sedap nih...tepi pantai gitu udang segor2 tu yang best nanti pi penang boleh la carik tempat nih...
kala saya memang kosong2 gak siap menambah kalo sedap gini hihi

Chekgu Azrine said...

Fuyooo..klu kt sana mostly mknn sdp2kan gee