"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, February 24, 2014

Snapshoot...

Banyak benda nak share tp x sempat nk trf gambar. 
Aq aim nak jer autopublish entry utk this week. Sehari 2/3 entry tp nak On pc pon x dpt. 
biasa ler bila ada anak kecik.
Syok belek anak kecik lg dr pc..
Ni ler saat2 paling best utk luangkan masa.
Bila anak dah pandai/petah berckp n dh masuk school. Diorang dh x nak dh di gomol2...
Time ni budak ni demam..tp still aktif..
Ni aktiviti anak beranak. Aku cuma masak awal2 pg utk hari Isnin n rabu jer psl dua hari ni Nureen balik pukul 1.30, stg kesian lak kat hubby terkejar2 nak beli makanan. Hari isnin ada perhimpunan n rabu ada tasmik. Petang lak Nureen nak g sekolah agama..
Asyik kena perli jer ngan suami psl cheesekut ni. Ni baru tersgt sedap psl yg sebelum2 ni x rs pon! Katanyer.....yer la, nak rasa camna psl x buat lagi..ummi kena ada mood br leh buat..:p
Strawbery from korea. Manis! Makan camtu pon best! Cam biasa, anak dara yg hover!
Sian kt dia..melepek jer! X sihat sepenuhnya ni psl ada selsema lg! Start sabtu ptg tu asyik nk kena dukung jer smpai ummi x leh nk buat benda lain...
Apa kes ummi ni! :p
Ko ni yunk..kejap jer la meniarap..stg merengek2 nk dukung...
Ni xtvt plg nureen suka bila balik kg...cam biasa ler..ratu pasir! :p
Aku x sure la apa yg special sgt keta kontrol ni. Ritu tawaf kt KL nk cr keta ni la... Pdhal kt Penang pon ada.. Anak oh anak..

Abg hensem? X yah laa...gambar dia dh byk dah kat sini! :p

12 comments:

syawalsimpsons said...

nak gak tgk muka abg hensem bagi hadiah tu../.kikikikiki...

Nad MamaZN said...

Hahaha.. Kete ni yg nureen dok cari kt kl tu kan?
Sabar je la nureen ni :)

JaSSNaNi said...

bizi kalau dah ada anak kecil.. kena ngadap dia 24 jam kan.. tapi seronok camtu... bila lagi nak berkepit.. hehehehe..

nurin rajin tolong di dapur.. good gurl.. ringan tulang kakak comel ni kan..

Zura@Iwan said...

mmg weh..
kalau ada ank kecil mmg tk sempt la nk mhadap pc
ak ni pon irfan kalau blk umah ..dia srh tumpu kt dia je..
mmg ak tp sempt la nk tgk phone gk..
tk per...spend time ngn dorang lebih bermakna uols...

Nana said...

rajin kakak..
mmg boleh harap
kak mia dia rajin juga tlg
tapi nye dia suke cam nak salin rezepi haha
bile kita masak dia sebok la tanya
tu potong apa?
skang masuk apa plak?konon2 nak tulis dalam buku haha

::NureeN:: said...

cian abg ansem... sekeping pon x der yerr hehee...
anak2 dmm n selsema ramai kan skrg...
anak aku pon baru lega..
selsema lmbt gak nk baik sama mcm batuk..
rajin gak hg masak pagi2 yerr g... aku thn dpn kena cekalkan stamina nih

wantie said...

aku suka semua gambar kat sini. comey...

nak cheesekut gak.

hmm.. dah jadi rutin lak kita noh. bila anak sekolah kena masak tinggai. aku pong weih...


minggu ni lakik kerja malam. so kena masak senin sampai jumaat la kekdahnya...

Gieyana said...

syawalsimpson

haha..ok2..entry bsok ada la..ekekeke

Gieyana said...

Nad

tu la psl..habis tawaf dlm midvalley ke one utama haa...haizz!

Chekgu Azrine said...

Memang..kalau ada anak kecik mmg xdan haij nak bkk lappy..huhu

mamaarifakeem said...

Moment2 indah gitu... :-)
Itulah gie, mengulit anak lg best time diorg besar2 gink...
Eina draft n3 pun time anak2 dh tido jer... sementara diorg jaga, baik layan diorg kan.. :-)

el said...

gambar paling cun gambar najla pakai cap..rs nak bw balik dok umah ngan aunty gomol2 haha