"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, February 25, 2014

Trip to Kelantan 2014 : Shopping Batik..


Aku pon tak paham apsal ler aku minat  batik ni..
Nak kata addicted tu tak ler..cuma suka!
Aku singgah mulanya nak cuci mata jer...
Tapi, tu la kan..nafsu! kan dh terbeli...ikut hati semua aku nak!
Batik ni special sket...
Kat Malaysia nie, ko tak kan jumpa yg sama dgn yg ko beli haa..
Kiranya limited edition laa! 
Tapi bila dh masuk kedai batik ni..dah jadi rambang mata ler plak nk memilih..
Bukan takat kedai batik jer..dkt kedai2 kain cam nagoya ker, jakel ker..mmg aku akan spend berjam haa!

Kedai ni sebelah pasar siti khadijah tue..Adik ipar ajak g deretan kedai yg sebelah pasar siti khadijah tue..
tak sempit katanya n senang ler nak tolak stroller.

Memang betul pon weh..kalau kat pasar siti khadijah tue mmg sempit...


Aku berkenan kaler light ni..tp tu ar..nak beli kena think twice psl bila beli kaler cerah nie confirm nampak tiang gol. Sekarang ni batik meriah dgn batu2 tp aku tak ler beli yg ada batu nie psl susah nak jaga...





ni kain cotton ala2 kt East India tue..bkn sutera! hati2 uols psl guy kan haram pakai sutera..

Apsal mata stim sebelah ni Acik? ekeke...aku tak ler beli yg biru nie psl dh ada dh kaler nih...
Tapi abg hensem tu dasyat..dua2 helai dia nak! takper la..wife ckp utk birthday...so x der la kasut sport yer...:P

^_^ kerja gomen best kan psl kena pakai baju batik tiap2 hari khamis kan..tp tu la, rega batik nie boleh tahan~


13 comments:

My Aisy said...

wa....santeknya sume...yang tengok ni pun rambang mata...lagi klu gi kat kedai...haish...

::NureeN:: said...

mmm yg last tu mmg cantik
pandan la hampa 2 klau beli yg tu..
aku suka yg cle gelap2 ckit.. make sure ada hijau.. mmg cantik jerr kat mata aku hehehe

lieyalatif said...

cantik2 laa gie...tp batik jenis ni mau 3-4 ratus kan harga...

lieya suke gak batik tapi liat nak menggosok sbb mcm payah jek...so skrang ni kamis aci ngelat gak pakai batik hahaahahaha

syawalsimpsons said...

cantik2 la batik tu.suke tgk

Chekgu Azrine said...

Klu kt sek ramai ckgu yg jual..xmmpu nk bli hrga 250..so pkai yg tipu2 jek..hehe

mrs Fiza said...

semua cantik2 yg kgee pegang..pastel color tu plg cntik..

Gieyana said...

Mrs Fiza

Tu ar..Kak G pon bkenan yg tu tp jarang lak..nk kena buh lining n fr sure klau g tempah kena chrg dble..

el said...

iols xdelah suka sgt batik ni
tp tgk corak gak hehe

Nad MamaZN said...

Cun la kak..!
Rambang mata kan kak bila p tmpt camni..
Part nak gosok tu saya surrender
Geram jek rasa bila dah gosok tp ronyok2 lg hahah..!

Mesti byk memborong ni... :)

wantie said...

hahaha... tiang gol. aku pun tak suka kalau kain jenis nampak tiang gol ni.

tak de pulak koleksi batik kat umah aku. sebabbbbbbbbbbb.... part nak iron tu la.. take time. hohoooho

Z@i Z@mR33 said...

cntiknya kain2 tu...iskh...dh lama gila kot x p klate...last 2005 kot x slh...hihihi

Zura@Iwan said...

ak jarang sekali nk beli batik...

mls nk iron sm kot..hehe..

tp sekali sekala beli ok gk..cantik2 kan kain dia...

baju laki pun cantik..nk beli kt iwan selai..hikss

mamaarifakeem said...

Canteeeknyeee gie... kaler soft pink tu, alahai..ayu orgyg memakainya..