"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, March 19, 2014

Cameron Highlands : Bermalam di Century Pines Resort









Ko pergi Cameron lagi ker G?
Eh ni betul la..x tipu! Aku kan suka pergi CH..
Ni bkn tahun ni. 
Ni tahun lepas. Aku kan byk outdated post..
Tapi nak juga kongsi...

Masa ni preggykan Najlaa 7 bln. Gigih nak juga pergi...
So nak ler stay dkt hotel yg comfortable katanya.. Cari yg ada twinkle2...
Klau hotel yg biasa pon dkt CH ni sgt mahal n without bfast kecuali bbrp hotel yg aku pernah stay sebelum ni la mcm dkt Titiwangsa tu. Time pergi ni titiwangsa tu full. So last minit dpt sini..
Rate 250+ kot. Online booking psl mls nk call.

Dulu ms ex-boss kerja dkt Heritage best la. Leh dpt special rate. Tiap2 thn naik pon x pa. But now, x dapet nk nolong..

Pengalaman check in dkt sini tersangatlah x best. Poor customer service, not many variety of food dkt coffee house. So jgn ingat hotel yg ada bintang leh bg service yg terbaik k especially peak season. Mula2 check in dh kena tunggu lama dh. Tapi ai is ok jer psl pregnancy kali ni ai is cool!
Tapi tertanjat psl ada sorang guest tu tetiba nk hempuk signage kt atas front desk tu dkt receptionist. Panik minah tu! Kalau aku pon! Hot temper juga mamat tu! Ya lah, dh tunggu lama n myb x puas hati dgn servicenya.

Bila turn aku and keluarga dpt kunci lak, buka2 ada brg org..nasib baik ler x da org or dorang tgh pojek ka..tak ker naya!
Last2 nsib balik dkt receiption & tu yg dpt twin bedded tu. Idak nk la king size bed!

Overall, walaupon service x bagus, tapi still enjoy juga psl dpt strawberry..but, next time x nakkkk stay sini! Ekekeke

Aku rs, kat sini short of staff..that why service slow....

Jauh bjalan luas pndangan! Ok, tggu next trip lak...kemana? Pulau Pinang jer! :p

11 comments:

mama tisya said...

bila la aku dpt p cameron....last pegi time sebelum kawin stay equatorial

el said...

tanjat iols igt uols pergi lagi CH haha tp apa nak diheran CH kan rumah ketiga uols..1st penang 2nd kedah n 3rd CH hahahaha
ritu ada gak usha2 kat agoda pasal Century Pines ni..npk cantek sgt dekonya..tp servis pulak x bape cantek ek..mayblah kut peak season..
papepun asal uols enjoy with the stawberi beri pun dah hapy kan kan kan

Gieyana said...

Mama tisya

Pergi la weh..tp nw klau school holiday pack sgt...crowded..

Gieyana said...

El

Aku rs klau aku g lg cfm hg nangis guling2..kah kah..

I loikkee hg nyer statemnt..umah no 3 ko! Eh, aku da beli umah kt sn tau! Wkekekkeke..:p

wantie said...

Rasanya kat CH ni so so je hotel dia. mungkin sebab banyak sangat tempat penginapan. aku pun gi hari tu malas nak review ttg hotel sebab memang tak syok pun hotel kat sana..

just nak rebah badan, pas tu kuaq gi jenjalan...

tapi nampak cantik dan luas pulak bilik kome tu...

erk...ada org? org tak check out agi tu...haru biru oren jingga ni...

Zura@Iwan said...

dh agak dh...sure ni n3 taun lps punya...hehe..

najlaa pn dh keluar dr perut..hikss..

tu la...kalau hotel berbintang2 pon..kdh2 service tk best pon tk syok kan..

ak pon ingt..nk stop gi CH..gi len tmpt noh..hehe..hatyai..kahhh

Nad MamaZN said...

gegurl pun tanjat, igtkan kak g gi ch lg
ehhh klu p pun apa salahnya kan hahaah
sebuk je saya ni :P
baru nak tanya, najlaa tido kt katil sblh ke takde dlm fsmili potrait tu
rupanya najlaa dlm perut ummi lagi time ni :)

rindu ch!

PinKy MoMMa said...

baru nak tnya mana najlaa hehehe...eh tapi serius la rindu cameron..cuma tak sanggup nak naik tu jer..dah naik sana..tak nak turun bahahaha...

lieyalatif said...

ermm bace review gie ni takut plak nak dok situ...tapi bos lieya suke dok sini kalo ade meeting kat cameron tu..selalu gak le call tuk booking bos punye bilik....

Myra Jay said...

Baru verangan nak stay situ on our next trip, since kak G cakap service tak best, kena consider hotel lain la jawabnya ;D

Gieyana said...

MJ

By luck juga beb espeacially klau peak season. Tp time kak G p ni pon weekend ja pon bkn cuti sekolah..bfast mmg x best..x byk choice. X sm mcm dkt heritage..:)