"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, March 4, 2014

Najlaa Nasuha 6th month..



Cepatnya masa berlalu..ayat common bagi menggambarkan masa...
Si kecil now dah mencecah usia 6 bln..
Dah makan solid food. Ummi buat puri epal n porridge...tp puri epal tu dua mcm x nak!
Pagi2 ummi tak yah kalut nk bekalkn portidge psl baby sitter da msk utk Najlaa.
Sekarang instead of boleh meniarap, Najlaa dah dpt pusing 360darjah.
Dah boleh nak mencapai objek2 yg dia rasa nak capai.
Sgt fussy klau lmbat bg susu. Tapi bila dh bagi susu, siap boleh renyihh besar lg! Renyih >sengih.
Since now dah 360 darjah berpusing seperti bumi. Dia dah start nk angkat punggung n dh boleh tarik dada ke hadapan. Sebelum ni asyik nk menanduk ke atas.
Alhamdulillah dgn perkembangannya although now selsema sket...



16 comments:

wantie said...

pic ke dua tu mcm dok heran apa tu.

heran > hairan. muahahahaha...

last picture. sangat sangat ohsem k.

JaSSNaNi said...

6 bulan sudah.. cerdik dan makin bijak.. dah pandai memilih time ni.. hehehe.. mama harap bersabar k.

el said...

try lah wat solid food ubi keledek labu kurma letak lm bubur..dia mcm ada kemanisan sure najlaa suka sedap wooo iols ritu wat tuk alana..iols pun makan hahahaha

Nad MamaZN said...

Saya igt baru 4 bln, haha!
Moga membesar bagai johan! =)

lieyalatif said...

najlaa pipi semangat...geram tgk....sedap cium2 gomol tuuuu heheheeheh...

kejap jek dah 6 bulan yeak gie...dah start makan pun hah...mesti makin bambam nanti dpt makan yg sedap2...

shark said...

comey comey :)

Gieyana said...

El

Tq2..nnt aq try buat..sap sap sui ja noh psl letak dlm slow cooker n blend..:)

Gieyana said...

Lieya

Tu ar..aq slalu geget pp dia smpai nangis2..geramm! Kik kik

Gieyana said...

Wantie

Tgh excited tgk heli konet kt sebelah tu..:)

Gieyana said...

Nad

Dh 6bln dh haa...cpt kn..:)

Gieyana said...

Shark

Ko pon x lmbat lg kn..:)

Gieyana said...

Jassnani

Alhmdulillah so far ok lg..x demand n behave bila bw jenjln..cuma x leh lmbt klau nk minum ss ja..:)

Zura@Iwan said...

najlaa nk merangkak dh ke? bestnya...

makin mbsr bagai juara nnti najlaa dh mkn bubur...dh bam2 tu ha..

::NureeN:: said...

cayuk2 najlaa...
pasni mama x terkejar la...
bila dh mula merangkak kan hehhee

Rizziela said...

alahai..comelnyer dia

Aty_Fared said...

alahai...comel nya anak ko.....