"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, March 20, 2014

Stroller : Gadget yg terpenting untuk aku?





Masa Nureen dulu, dia tak nak sangat duduk dalam bendalah ni..
But lain sangat dgn Najlaa...
Gadget yg terpenting utk dia...
Dia mmg taknak kalau org dukung dia lelama...

Ko tengok ler kat pic aku dukung tue..
Tu dia dah rasa rimas ler tue..
So stroller ni mmg wajib ada kalau tiap2 kali outing..
x kira kat mana saja..
kedai makan, shopping complex, pantai..cuma kat dlm toilet jer tak! ekekek

So, investment stroller Ferrari merah kali ni mmg berbaloi lah!
Kakak ler tukang tolak..
Tapi risau gak kang di buatnya drift kang tak ker haru biru!

Ko tengok bila Najlaa dah landing dlm kereta dia..
Siap leh senyum2 n meniarap lagi haa..
tu x package angkat punggung sambil pacak kepala! erkk...

Aku tau, tak ramai yg suka guna stroller especially dkt tempat crowded kan..rimas!
Tapi aku wajib psl aku tak sanggup nak dukung si kecik ni lama2...
perghhh...semangat! ekeke...:P

Ada macam2 jenis brand bendalah ni..
Kalau yg lagi mahal lg best psl ringan giler..tak caya? Percayalah...

Ok2..itu jer nak kongsi..:P

11 comments:

el said...

sebut pasal stroller ni kan
alamakkk lau bb boy yg kuar nti caner eh..dh la stroller iols yg lama tu kaler pink/pepel hahahahah bedal je lah labu
anak2 iols paling xnak dok lam stroller pun bila theyol dah pandai jln2..tp b4 tu mmg dok lam stroller lau g mn2..mmg stoller ni kdg2 membantu nak2 lau bb nak tido n xlenguh lah kita nak dukung..tp najla nak pulak dok lam stroller tgklah nti dia dah start pandai jalan..stroller pun dia xpandang hahaha

Zura@Iwan said...

bagus la najlaa nk duk dlm stroller
sng hg nk ke mana2...najlaa rasa selesa la tu kan...

kdg2 budak dia nk bebas...dukung rasa mcm tk best kan..hehe...

Gieyana said...

El

Hg blasah ja la labu. Aq beli len psl x syok bw yg lm tu. Berat. Klau hg nk leh gk tu psl terperam ja kt umah..tp rasa x best la klau nk bg dkt org benda yg dh kita x nk..haizz!

Haa tu laa..nnt dh dpt kaki sure dia ckp..sori ummi! I want to run! Ekeke

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

bertuah sungguh dapat baby yang suka duk dalam stroller..lizz dulu dedua anak nak berdokong...tapi bila dah beso 2-3 tahun baru nak duduk...
tapi stroller dulu bawak untuk letak barang...kekadang abang yang landing dalam tu adik bergayut ngan mummy hehe..
merah makngah stroller najla ni lawo...

Gieyana said...

Zura@iwan

Ha'ah..dia since 2 bln lg dh x nk dok atas org..so klau letak dkm stroller senyap jaa..aq mmg x mampu nk dukung dia lama2..gebaboom lenguh! Ekeke

Nad MamaZN said...

siap wat kuak dada lagi ye najlaa
bagus la bleh dok dendiam dlm stroller cam najlaa ni

saya suuuuuka sgt kt budak2 yg dok dendiam dlm stroller pastu senanggg sgt tido walau di mana sahaja... argghhh nape la zakwan nayli x gitu hahaha

IDAZS said...

a'ah, samalah macam saya.. mmg usung stroller walau ke mana pergi. hehheheheeheh..

anak yg 6 tahun pun kdg kdg duduk stroller lagi. mmg kena tolak dua stroller la

::NureeN:: said...

aku angkat tangan sokong hg G..
sbb aku antara pengguna tegar stroller @ prem nih
miiahhahhaaaa....
mmg sng kan p mana2 naik stroller tu..
nureen tu sama la mcm elly dlu, x brapa nak duduk dlm stroller masa bb, masa dh sethn lebih baru ok ckit
adik dia, mana2 pon nk dlm stroller tp sejak dah 2th n ni. haiyaaa suka nak jln sndrik main escalator huhu

Aty_Fared said...

bagi aku pon penting...tapi anak aku tak nak duduk dalam tu...aku paksa sebab tak larat nak kejar..die nak berlari jer semahu boleh..hahaha

Z@i Z@mR33 said...

sm la...lani p mn2 stroller kena ada.penat dh dukung

wantie said...

kalau ada baby memang benda alah ni penting.

tapi hg tengok la, sekeping pun tak de gambar Aleesya dengan stroller. rasanya kami tak pernah guna kot.. sian dia kan.. tak merasa nek stroller.. ada wat tukun. hahaha