"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, April 30, 2014

Baby Najlaa admitted

Assalamualaikum...

Live update nih! Masuk hari ni dah hari kedua bertapa kat LWE Hotel. Opss! hospital! 

Si kecil high fever and vomit continuosly. Hari isnin tu dia start demam ms tghr but cecepat balik nk tgk dier n bg ubat demam. Suh baby sitter monitor kat umah dia while aku masuk balik opis. Kan month end, cfm kerja menimbun.
Balik ptg tue tgk dia still demam. Kat umah bs dh muntah dua kali.

Elok nampak ummi, dua kali lagi dia vomit. Bluekkk kasi atas baju ummi! Sian dia! N suhu up and down. Pas maghrib check suhu tgk naik 40darjah. Mendadak naik tue n aku dh panik dh! Takut tarik kan! Pastu jelum basahkan kepala n badan n monitor turun 38.9 but still tinggi.

Then packing barang n decided bw h spital. Cfm si kecik ni kena admit ni! Leklok smpai LWE, bluekk dia muntah kt emergency room.  Pastu terus dorang pantas masukkan kat emergency treatment room. Time ni x register bagai lg n nurse tolong registerkan kt depan.
Masa ni aku dok thn air hujan dr turun jer psl panik giler dgn semua staff n doc tumpu kat Najlaa sorang! 

Now alhamdulillah a bit better walaupon demam on n off. X tau leh discharge bila psl doc ckp da jangkitan kat usus. 

Neway, thks guy for visiting n wishes kat fb n ig. Till then, hugs!




10 comments:

Falsya said...

alahaiiii siannye...sedih pulak tgk..get well soon darling..ummi be strong okayh..take care..

Nad MamaZN said...

anak sedara saya ritu pun doc ckp ada jangkitan kat usus..
tp alhamdulillah xde apa yg merisaukan...
harapnya najlaa pun gitu jugak
in shaa Allah...
take care kak!
get well soon najlaa!

mama tisya said...

smoga cpt baik

adarnadzmie said...

hope bb najlaa get well soon...;)

el said...

sedih tgk pic no. 2 tu
aunty el dan semua doakan supaya najlaa cepat2 sembuh ok..tc jugak pd ummi uols tu..

Myra Jay said...

Sianyya Najlaa..
Moga cepat sembuh ye sayang...

Sabar ye kak..

::NureeN:: said...

serius aku x tau klau hg x up kat moment wechat...
sorry... aku tertinggal
moga cepat sembuh ya najlaa....


Z.u.r.a and I.w.a.n said...

haihh..br ak nk BW weh...tak dan..

Alhamdulillah bb najlaa dan kakak nureen dh ok..

kakak dan adik shati sjiwa gitu..
adik pas botton kt kakak ye..hehe

seronok tgk ank2 dh sihat kan...
pengalaman kt ummi gk kan..hikss

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

ololo sian dia...moga cepat sembuh yer najla...

``~Masliza Ali ~`` said...

Assalam, Salam Perkenalan.. Kesiannya bb demam.. Seriously, akak pun kalau anak demam, memang risau sangat.... take care na.

Suka baca blog ni...