"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, April 17, 2014

Di Usia 7bln+, saya sudah boleh...








Yeayyy ummi! jangan harap ler ummi nak bersenang-lenang yer!

Surprisingly, segala2nya cepat..dari meniarap, sekejap jer tarik dada, merangkak, duduk but tak stabil lagi and now >> tengah seronok ler plak nk berdiri dengan sendirinya..

Asyik nak bergantung dekat dinding sofa jer!

And kalau x monitor mmg gedebumm jatuh! hiapp hiappp!

Ahad baru ni Najlaa demam..panas giler! from 38 dramatically increased to 39.3.
Ikutkan hati nak terus admitkan dkt Hospital but suami cakap monitor dulu. 
Bagi ubat demam yg amik dkt Lam Wah Ee tu and lap2 kan dgn air asam and air biasa tu consistently. Aku buat macam dkt hospital2 buat tue..bogelkan baby (with wearing pampers lah of coz) and basahkan lampin & balut satu badan..

Alhamdulillah malam tue suhu back to normal. Isnin tue br perasan bonjolan dkt gusi atas..
Oh nak tumbuh gigi rupanya anak aku ni! yg aku notice psl air liur non-stop meleleh..

Hari tue dia nak di dukung jer!

Berat di usia 7bulan lebih nie aku x sure psl next check up bln depan..so aku assume berat Najlaa dalam 7kg+ gitu.

Anak kawan aku yg sebaya dgn Najlaa but lahir awal 2 minggu dh almost 9kg weh! maknyer cenonet jer..ekeke

Tak banyak sangat nak kongsi..tapi aku rasa, tak smpai setahun kot Najlaa ni nak berjalan psl now dia gigih guna kerusi kat gambar sebelumnya nie buat tempat utk dia moving ahead.

Dkt umah aku x kasi dia duduk dalam walker lagi psl walker Nureen dulu ada kt Kedah. So next week baru start nak kasi duduk walker kot walaupon dkt umah baby sitter dh kasi dia duduk.
Lajuss jer dia datang terpa aku tatkala aku nk g amik dia..tp bila dh bs dukung, tak nak lak datang dkt aku bila aku hulurkan tangan.

Tetiba aku tergoda tul nak g makan dkt tempat si EL ni pergi! oh Nooo!!

8 comments:

el said...

woii comel giler baq hang
lgi2 najla x pakai baju
rs nak gomol2 puas2 ni
hey dpt kat aunty el ni najla ni abis lahhh hahahahaha

betul tu anak2 iols lau demam mmg x pakai baju or suar..pakai pampers je..lau boleh mandikan lagi bgus nak turunkan suhu tu

najla nak tumbuh gg ehhh
say ummi say say
hahahahaha

ha ape lagi gie..p lah terjah
koling2 en. munir dpt date mane tahu hehe

Nad MamaZN said...

hai najlaa! :)
ada iras nureen sket
eh ye la, kata adekbradek :P

Chekgu Azrine said...

Najla ni bdn mcm aish je..comel2 gitu..hehe

Shafrina md daud said...

comel :)
jom lawati www.happyneasy.blogspot.com untuk tips-tips kesihatan

syawalsimpsons said...

macam ikut rupa umi jugak ni

Siti Fatimah said...

shomel...

gambaq Najla Tidoq tu ku suka.. rasa nak tidoq gak aih...

Z@i Z@mR33 said...

amboi...cptnya dia dh bgn bdiri.bdn ringan ni n rajin.

sy pon klau anak demam akan bshkn bdn n kepala tu dl.monitor tgk klau x turun2 gak br bw ke klinik.Alhamdulillah spnjg 6 bln ni br 2 kali demam n sekali ja p kinik

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

ala tomey2 najlaa..
geram aunty tgk kamu...huhu

betui2..kalau demam tk yah kasi pakai baju...kena rajin bshkan badan..
nk tumbuh gg lg..tu demam ye najlaa..