"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, May 29, 2014

Tahniah utk anakanda Nureen!

Assalamualaikum...

Mood ke laut...ekekeke
Alhamdulillah...result exam Nureen sgt membanggakan bg ummi! Cuma sedikit ummi rasa ralat psl dier salah satu utk math. No 5 pi tulis J. Tnya dia apsal tulis camtu? Dia ckp psl tulis cepat! Sabar jer ko Nureen. X paa, ummi ckp nnt boleh baik2 k..ni pon dh ok ni! Motivate balik anak2!

Overal, PK dia dpt 100, DST 100, BM 91, Math 98, English 96 & Bahasa Cina 78. Result utk agama x dpt lagi! Alhamdulillah...proud of u! Ummi kalau kena jwb bahasa cina rsnya dpt telur ayam! Ekekeke

Aku x kira dia belajar kat mana psl yg penting lokasi n suasana pembelajaran dia suka. Tang sekolah tu mana2 pon ok psl aku dulu pon belajar sekolah luar bandar. Cuma kat bandar ni kena rajin jer lebih psl persaingan tu mmg sgt tinggi! Tp bagi aku itu bukan ukuran psl aku pentingkan anak2 aku balance kan pengetahuan agama dan duniawi. 
So aku rs paling syiokkk bila dia dh pandai bc jawi! Sekarang silibus agama dkt sekolah kebangsaan n kat sekolah agama rakyat semua dlm jawi. X sama mcm zaman kite dulu..


Aku doakan anak2 kengkwn di lindungNya dan belajar rajin2 hingga berjaya. 

~ still to early for Nureen jauh lagi perjalanan hidup dia sekiranya di izinkan...

10 comments:

mama tisya said...

tahniah nureen..cantik tulisan jawi tu..tisya result lps cuti sek..tktau la camner

Nad MamaZN said...

tahniah nureen!
tumpang bangga ;)

el said...

seronok kan bila anak2 dpt result mcm tu..hopefully on future pun dpt result mcm tu gak aminnn

syawalsimpsons said...

fuyooo..tahniah nureen..terrer bi

lieyalatif said...

alhamdulillah...tahniah nureen...

nanti mintak adiah ngan suruh mama bawak pi jalan2 cuti sekolah ni tau heheeheheheh

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

alhamdulillah...

tahniah nureen..
pencapaian permulaan yg membanggakan..
cam mn pon anak kita..
kita kena puji dan beri motivasi kan..

betui tu..masih jauh perjalanan nureen...good luck nureen..

Chekgu Azrine said...

tahniah nurren..keep it up

Siti Fatimah said...

hahaha...aku pun wei..kalau jawab bahasa cina telur ayam gak la

mummy_ayu said...

congrats nureen..keep it up!!
kemas & cantik tulisan dia..

Naimah SiDiK said...

g.. utk result depa keseluruhan dah boleh semak from online... kadang2 cikgu bagi lambat tp depa dah kemaskini dalam system so parents leg semak terus...