"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, June 20, 2014

Penang Art street

Assalamualaikum...

Phewww...mood nk berblog mmg dah kelaut dh haa...

nak buka blog pon mmg malas siut! 

Nanti2 ler ku update story mory dr dslr yg berkepuk2 tu. Gambar kebanyakkan aku share dkt Instagram jer. Senang sket psl just upload n touch up2 sket..ekeke

Ni aku nak kongsi psl penang art street ni. Mmg teringin lama nk hunting ke sini psl tgk visitor2 yg masuk penang bergambar kt sini nmpak cung giler!
Aku yg dok kat Penang ni seploh tahun lebih pon x terjah2.

Hari tu masa kawan baik aku turun penang atas urusan kerja, sempat juga kami ngedate2 mencari gambar2 lukisan ni.
Lokasi lukisan ni x satu tempat yer. Mostly kat wall2 area Georgetown ler. Mmg cung especially dinding2 building yg season gitu! Aku cuma x jumpa lagi lukisan dua budak yg naik buai tu! Tempat2 ni buat photoshoot mmg cung ni tp kena watch out ler dgn lalulintas yer psl jalan2 dkt georgetown tue sempit.
Kang x psl3 kena ngorat..ekeke

Hari kitaorang pegi tu hubby tunggu dlm keta, so aku n kawan aku turun kejap ler bergambar..

Nak tau lokasi setiap art tu uols google k. Rsnya ada kot..

Dan ni lokasi2 lukisan tu..

Selamat mengexplore k..:)

7 comments:

Chekgu Azrine said...

cantik dan menarik..
belum pernah pegi tmpt nih

Nad MamaZN said...

teringin nak pi..mcm trick art museum kt i-city..

mamaarifakeem said...

Cun lah!
Samolah kiter.. kian suram blog..huu..

DrCat said...

salam gie ape khabar :) ...jemput singgah blog baru sy yeh...

sy add gie semula dlm blog list

catlina

DrCat said...

salam gie ape khabar :) ...jemput singgah blog baru sy yeh...

sy add gie semula dlm blog list

catlina

My Aisy said...

aah la...cantik lak...ok nnt klu de rezeki gi sana leh lah check it out...

shalimar yusof said...

isskk..dh bape kli g penang..cri street ni..asyik xjmpa...erhh