"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, September 4, 2014

Alhamdulillah..selesai sudah majlis kesyukuran, bacaan Yassin utk mertua, Najlaa sthn, my sis dan arwah Aisyaa Darmia

Assalamualaikum...

First at all sorry psl x jemput uols..just jemput mn yg paling rapat jer psl majlis buat kt umah sendiri kt Kedah.

Satu2 nya impian aku yg dh lama nk buat terlaksana...syukur! Dgn berkat tolong menolong dari org2 kuat d belakang tabir, suami, my sis, mak, ayah, mak mertua kakak sulung aku yg dh aku anggap mcm mak sendiri! Paling best semua masakan adalah dari air tangan org2 yg tersayang sendiri. Cuma sedikit ralat psl x sempat nk amik gmbar Najlaa pretending potong kek, x sempat nk deco birthday decoration pon psl 29hb tu  lmbt smpai umah after check put kt Hotel Tabung Haji. Pastu lak sibuk nk g beli brg kelengkapan utk majlis, kek birthday especially..

Apapon myb psl niat asal mmg nk buat kenduri kesyukuran, bacaan yassin n doa selamat. So deco2 birthday tu x ler jd keutamaan sgt. Yg penting meraikan tetamu.

Alhamdulillah..walaupon penat, tapi majlis ni sgt menggembirakan. Jiran2 taman yg sstghnya mmg x kenal pon dtg bertandang. Ni yg membuatkn aku x sabar jer nk blik pindah ke Kedah. Nak anak2 membesar dlm suasana kemasyarakatan instead of suasana selfish kat bandar ni.

For the intro. Sket gambar utk tatapan yer...nnt free tempek lg!

Korang akan nmpak kwn2 baik aq ni klau kt setiap majlis aq ataupon depa. Thks zura yg sudi dtg dr Penang. Ieda n Wani yg semestinya memeriahkn suasana. Dan  Ea yg datang dr Perlis.

# more story coming soon k klau i is free..:)

8 comments:

Nad MamaZN said...

alhamdulillah
selesai dgn lancar
bestnya dapat kumpul camni

PinKy MoMMa said...

moga persahabatan kalian terus kuat dan kekal ummi sampai bila bila..suka tengok kawan kawan rapat datang meraikan skli..

Chekgu Azrine said...

Alhamdulillah..banyak pahala ni menjamu oranh makan..

Miss Sasu said...

wau.. truly friendship.
alhamdulliah ..

btw, pada siapa yang nak kurus dengansihat ..dengan bacaan kalori. boleh follow me ok.

thanks..
i;m follow u

LYAfrina said...

alhamdulillah..semua bjln lncar..
al-fatihah buat arwah darmia..

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

woww weee ada muka ak ngn iwan kt blog hg..glamor sat..haha...

neway thks gk sbb invite km..alhamdulillah dpt juga memenuhi undangan sahabat, semoga berkekalan...ameen...

betui weh..ak pon nk ank2 mmbsr dlm suasana yg selesa, tu psl tk sabar nk pindah gk...hg plan nk pindah gk ka weh?

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Majlis berjalan dengan lancar.

Ieda Zakaria said...

Hadoiii..sori baru nk komen..

Alhamdulillah..Sebak sebenarnya msa majlis bacaan Yassin berlangsung..tp aku tahan..sakitnya dada time tu..
Nyway thanks so much sahabat sudi masukkan sekali Arwah Aisyaa Darmia dlm majlis ni..terharu sgt..