"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, February 27, 2014

Kuew teaw udang BEST dan murah...


Nak kongsi satu tempat yg jual mee/kuey teaw yg sedap dan murah. Kedai ni ada juai mee/kuey teaw ketam gak. Cuma $5 jer! Seyess sgt murah n gerai dier hnya gerai biasa jer. 

Gerai ni dkt area bayan lepas. Dkt2 ikan bakar pntai seagate tu jer haa..mmg sedap n kena dgn tekak aku! Klau  tekak org aku x sure la kena ka idak! Ikut suka suki uols nk size biasa or besar. Klau size besar sure la rega mahal sket kn tp mmg worth. Yg pinggan $5 pon dh kenyang dh haa. Cuma kedai ni buka weekday smpai pukul 7 jer n weekend x buka..:)
Tp member aq ckp sabtu da buka gk..nnt aq tnya tuan kedai noh pdl slalu gk lepak sini..

Ni ha geraiyer...first gerai yg dkt tpt nelayan tu jer. Gerai pon gerai biasa jer..
See..smbil mkn leh dgr deruan ombak. So aq ngan kengkwn selalu gk lepak sini. Ada jual goreng2 gak n taste dia kena dgn citarasa aku. Ekonomi rice po. Ada..:)
Ni sepinggan $5. Mmg kenyang..:)
Dan kena lak dgn amra asam boi..perghh mmg best lah!
See...kosong..kosong..kosong!

~ eh, tetiba rs nk p lg..:p


Tuesday, February 25, 2014

Trip to Kelantan 2014 : Holaaa!


Trip kali ni kita berdondang sayang serta beramas-mesra dgn sanak sedara belah suami...
Memang meriah psl siap ada package picnic beramai2 tp sorry x der pon bergambar ramai2..
InsyaAllah next trip aku bergambar haa...:P











Kat sini aku suka giler eskrem potong yg da makcik tu jual..ala, macam zaman sekolah dedulu bila da pakcik mai jual dkt majlis2 kawin tue..tp yg ni special sket..sedap sgt n singgit jer reganya kalau x silap..



Tak banyak sangat gambar pon yg sempat di rakamkan...trip...Mood bergambar pon kureng...cam biasa, Acik ikut skali...
InsyaAllah nanti nak pergi lagi & maybe ke Terengganu juga...
Overall mmg best!

Trip to Kelantan 2014 : Shopping Batik..


Aku pon tak paham apsal ler aku minat  batik ni..
Nak kata addicted tu tak ler..cuma suka!
Aku singgah mulanya nak cuci mata jer...
Tapi, tu la kan..nafsu! kan dh terbeli...ikut hati semua aku nak!
Batik ni special sket...
Kat Malaysia nie, ko tak kan jumpa yg sama dgn yg ko beli haa..
Kiranya limited edition laa! 
Tapi bila dh masuk kedai batik ni..dah jadi rambang mata ler plak nk memilih..
Bukan takat kedai batik jer..dkt kedai2 kain cam nagoya ker, jakel ker..mmg aku akan spend berjam haa!

Kedai ni sebelah pasar siti khadijah tue..Adik ipar ajak g deretan kedai yg sebelah pasar siti khadijah tue..
tak sempit katanya n senang ler nak tolak stroller.

Memang betul pon weh..kalau kat pasar siti khadijah tue mmg sempit...


Aku berkenan kaler light ni..tp tu ar..nak beli kena think twice psl bila beli kaler cerah nie confirm nampak tiang gol. Sekarang ni batik meriah dgn batu2 tp aku tak ler beli yg ada batu nie psl susah nak jaga...





ni kain cotton ala2 kt East India tue..bkn sutera! hati2 uols psl guy kan haram pakai sutera..

Apsal mata stim sebelah ni Acik? ekeke...aku tak ler beli yg biru nie psl dh ada dh kaler nih...
Tapi abg hensem tu dasyat..dua2 helai dia nak! takper la..wife ckp utk birthday...so x der la kasut sport yer...:P

^_^ kerja gomen best kan psl kena pakai baju batik tiap2 hari khamis kan..tp tu la, rega batik nie boleh tahan~


Monday, February 24, 2014

Snapshoot...

Banyak benda nak share tp x sempat nk trf gambar. 
Aq aim nak jer autopublish entry utk this week. Sehari 2/3 entry tp nak On pc pon x dpt. 
biasa ler bila ada anak kecik.
Syok belek anak kecik lg dr pc..
Ni ler saat2 paling best utk luangkan masa.
Bila anak dah pandai/petah berckp n dh masuk school. Diorang dh x nak dh di gomol2...
Time ni budak ni demam..tp still aktif..
Ni aktiviti anak beranak. Aku cuma masak awal2 pg utk hari Isnin n rabu jer psl dua hari ni Nureen balik pukul 1.30, stg kesian lak kat hubby terkejar2 nak beli makanan. Hari isnin ada perhimpunan n rabu ada tasmik. Petang lak Nureen nak g sekolah agama..
Asyik kena perli jer ngan suami psl cheesekut ni. Ni baru tersgt sedap psl yg sebelum2 ni x rs pon! Katanyer.....yer la, nak rasa camna psl x buat lagi..ummi kena ada mood br leh buat..:p
Strawbery from korea. Manis! Makan camtu pon best! Cam biasa, anak dara yg hover!
Sian kt dia..melepek jer! X sihat sepenuhnya ni psl ada selsema lg! Start sabtu ptg tu asyik nk kena dukung jer smpai ummi x leh nk buat benda lain...
Apa kes ummi ni! :p
Ko ni yunk..kejap jer la meniarap..stg merengek2 nk dukung...
Ni xtvt plg nureen suka bila balik kg...cam biasa ler..ratu pasir! :p
Aku x sure la apa yg special sgt keta kontrol ni. Ritu tawaf kt KL nk cr keta ni la... Pdhal kt Penang pon ada.. Anak oh anak..

Abg hensem? X yah laa...gambar dia dh byk dah kat sini! :p

Friday, February 21, 2014

Tuesday, February 18, 2014

Jejak Kasih...

Inilah impian aku bbrp tahun kebelakangan ni..Alhamdulillah dgn izin Allah, impian jd kenyataan....

Sebak, sedih bercampur gembira...

Pakcik tel aku last week bila dpt no phone dari seorang hamba Allah.

G, pakcik x mampu nak berkata2..sedih sgt. Alhamdulillah dpt juga akhirnya bercakap dgn G..

Aku lak..Ya Allah. Kuatkan hati aku..
Dengar jer suara makcik! airmata menderu2 keluar. Dah x dpt nak ckp dah..sebak sgt! Suara makcik yg ceria ler yg dpt cover balik suasana...
Aku mmg hati tisu..

Mengimbau kisah sedih di sebalik pertemuan... :(
Alhamdulillah..i've another parent in my life...yg tengah2 tu adik makcik..

Abg tengok masa G berjalan nk jumpa diorang..pakcik dh menangis dh! Hubby gtau...

Tu korang leh imagine ms aku peluk cium makcik..sukarnya nk gambarkan perasaan aku...begitu juga makcik..mengelapkan airmata dier yg x segan silu turut gugur.

Ko tgk muka aq...dh x hiraukan dh orang yg lalu lalang haa..:p


Kiranya pertemuan ni mmg penuh dgn emosi.. X aku nangis, makcik.. X makcik nangis...pakcik lak! Ya Allah..kuatkanlah hati kami..redhakanlah hati kami dgn dugaan2Mu..

Al-fatihah utk Allahyarhamah kak Idawati Salleh.