"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, June 20, 2014

Penang Art street

Assalamualaikum...

Phewww...mood nk berblog mmg dah kelaut dh haa...

nak buka blog pon mmg malas siut! 

Nanti2 ler ku update story mory dr dslr yg berkepuk2 tu. Gambar kebanyakkan aku share dkt Instagram jer. Senang sket psl just upload n touch up2 sket..ekeke

Ni aku nak kongsi psl penang art street ni. Mmg teringin lama nk hunting ke sini psl tgk visitor2 yg masuk penang bergambar kt sini nmpak cung giler!
Aku yg dok kat Penang ni seploh tahun lebih pon x terjah2.

Hari tu masa kawan baik aku turun penang atas urusan kerja, sempat juga kami ngedate2 mencari gambar2 lukisan ni.
Lokasi lukisan ni x satu tempat yer. Mostly kat wall2 area Georgetown ler. Mmg cung especially dinding2 building yg season gitu! Aku cuma x jumpa lagi lukisan dua budak yg naik buai tu! Tempat2 ni buat photoshoot mmg cung ni tp kena watch out ler dgn lalulintas yer psl jalan2 dkt georgetown tue sempit.
Kang x psl3 kena ngorat..ekeke

Hari kitaorang pegi tu hubby tunggu dlm keta, so aku n kawan aku turun kejap ler bergambar..

Nak tau lokasi setiap art tu uols google k. Rsnya ada kot..

Dan ni lokasi2 lukisan tu..

Selamat mengexplore k..:)

Wednesday, June 11, 2014

Pembelian marshmallow halal secara online

Assalamualaikum...

Nak kongsikan dkt uols kot2 ler nk beli mashmallow halal utk birthday party ker utk goodies ker..

Ritu aku beli mashmallow ni utk goodies wedding adik ipar. Survey dkt byk tpt mmg mahal. Dkt kedai kat sini 100gm dah 6.99. So kalau sekilo dah 69+.

Aku beli dkt Mashmallowamana ni. www.marshmallowamana.com.

Tp aku suggest uols buat arrangement awal ler psl akan expect a bit delay in emailing response. Uols leh terjah fb dorang gak. Mmg puas hati order sebab cepat sgt smpai. Within 2 days lepas payment buat dh smpai. So ada mcm2 jenis mashmallow yg korang leh pilih.
Sekilo $25 jer. InsyaAllah aku planning nk order lg nnt..

Aku kasi tumb up psl siap dorang ka photocopy halal cert dlm mashmallow ni lg! Since aku suka berurusan guna wasaap. Aku just book guna wasap dkt dorang jer! So korang leh ler usha2 kt web dorang yer!

Nyumm nyumm!

Friday, June 6, 2014

Crazy sale!

Andaikata aku punya wang juta2...phewww!

Hari ni start mega sale..tangan ni rasa gatai jer nk membeli! Ikutkn hati mcm2 aku nk beli tp kena ukur kemampuan poket..dulu mmg best aku membeli but now aku kena pikir masa depan anak2..
Klau beli pon, semua brg anak2 tp aku aim nk rewards diri sendir dgn beg. Smlm dh khatam dh mall tp x bkenan.

X per laa, slow2 kan...mn tau ada yg bkenan n worth buying! X nak ler membazir psl aku kalau pkai beg mmg satu tu jer...jrg nk tukar2...

Mn tau nnt aku ada duit byk aku leh beli byk..ekekeke

Aku suka gak cuci mata dkt mothercare ni! Cute brg2 baby...& now aim nk g C&K ni..nak beli beg..nak beli beg!

Smlm aku usha braun buffel after 40% less beg tu dpt $600+..klau aku kayaaaa...! Ekekeke